back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Το “Pacifiction” του Άλμπερτ Σέρα από 15 Αυγούστου στα θερινά

Διαβάστε επίσης

Ένα εκθαμβωτικό, σύγχρονο ψυχροπολεμικό πολιτικό θρίλερ για τις νέες μορφές αποικιοκρατίας, το οποίο εντυπωσίασε τις Κάννες

Η Weirdwave, από τις 15 Αυγούστου, παρουσιάζει στα θερινά το “Pacifiction” του Άλμπερτ Σέρα, ένα απρόσμενο πολιτικό θρίλερ για τις νέες μορφές αποικιοκρατίας, μία σινεφίλ έκπληξη με τον Μπενουά Μαζιμέλ να δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, πυροδοτώντας συζητήσεις.

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας. Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας και στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης Ντε Ρολέ, είναι ένας ευφυής άνδρας με άψογους τρόπους, ο οποίος κινείται στα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής, ενώ παράλληλα συναναστρέφεται και με συμπολίτες του από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Σύντομα όμως, θα κληθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της εξάπλωσης μιας είδησης που φημολογείται εντόνως: Ακούγεται πως στην περιοχή εθεάθη ένα υποβρύχιο, του οποίου η απόκοσμη παρουσία θα μπορούσε να προαναγγέλλει την επιστροφή των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών…

Γεωπολιτικές ίντριγκες, έρωτες, παράνοια, διαφθορά και ένας ήρωας που προσπαθεί να κρατηθεί από ένα παρελθοντικό αποικιοκρατικό μεγαλείο αλλά βλέπει πως η δική του Εδέμ χάνει σιγά σιγά τη λάμψη της, σε μία επική ταινία με παραισθητικά στοιχεία, χιούμορ και υπέροχες εικόνες που μαγνητίζουν, όπως ακριβώς τα τεράστια κύματα στο πανέμορφο νησί της Ταϊτής.

Ονειρική και φτιαγμένη με εντυπωσιακά πορτοκαλί χρώματα που εντυπώνονται στο νου, η ταινία του προκλητικού, ιδιοσυγκρασιακού καταλανού δημιουργού Άλμπερτ Σέρα (Liberté), ξετρέλανε τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ με τον υπνωτιστικό χαρακτήρα της και το μοναδικό, απαράμιλλο ύφος της, και ήδη έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα «κρυφά αριστουργήματα των κινηματογραφικών 2020s».

Ένα εκθαμβωτικό, σύγχρονο ψυχροπολεμικό πολιτικό θρίλερ για τις νέες μορφές αποικιοκρατίας, το οποίο εντυπωσίασε τις Κάννες, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς.

Ο εκπληκτικός Μπενουά Μαζιμέλ σε μία από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του, που του χάρισε το Σεζάρ α’ ανδρικού ρόλου.

Μία ταινία που οι Financial Times χαρακτήρισαν «ένα μεγαλοπρεπές παρανοϊκό θρίλερ» και, που κατά κοινή ομολογία προτείνει μία νέα κινηματογραφική γλώσσα.

Pacifiction (Γαλλία-Iσπανία, 2022, 165′)

Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Σέρα

Σενάριο: Άλμπερτ Σέρα, Μπαπτίστ Πιντό

Ηθοποιοί: Μπενουά Μαζιμέλ, Παχόα Μαχαγκαφανάου, Μαρκ Σουσίνι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα