back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αιγειρούσες των Μεγάρων. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών, υδροφόρων ΟΤΑ και μηχανημάτων έργου. Παράλληλα μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής Νέο Μάζι να απομακρυνθούν προς τις Αιγειρούσες.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Τσαμαντά στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κρανέα, στην Πέλλα.

Σε ύψιστη επιφυλακή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς έχουν τεθεί έως και τον 15Αύγουστο πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων. Ακραίος ο κίνδυνος και αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία.

Σε επιφυλακή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια, φυλάσσονται ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθη ηλικιωμένη, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό η συλληφθείσα επανειλημμένα έκαιγε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο.

Να παρέμβει προσωπικά για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καλεί τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης, σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει βίντεο από αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου επί του θέματος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας ότι έχουν περάσει εβδομάδες από αυτή τη δήλωση.

“Ναι” απαντά με σιγουριά στο ερώτημα, “αν μπορεί να τα καταφέρει και ως δήμαρχος Αθήνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ” ο Χάρης Δούκας. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Libre ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζει ότι η υποψηφιότητά του “Είναι υποψηφιότητα υπέρ της ελπίδας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά μεγάλο, να κυβερνήσει και να αλλάξει τα πράγματα” και σημειώνει πως “για να αλλάξει τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει προηγουμένως, να αλλάξει και το ίδιο”.

Το όραμά του για ένα αυτόνομο ΠΑΣΟΚ μέσα από το άνοιγμά του στην κοινωνία και την ενεργοποίηση συλλογικοτήτων που αυτή τη στιγμή παραμένουν ανενεργές, ανέπτυξε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ηγετικής ομάδας, που θα μπορεί να συνθέτει απόψεις από την αριστερά ως το κέντρο και τις παρυφές της δεξιάς, και αυτό – όπως είπε- γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ξαναενώσουν το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Βόλφγκανγκ Μπίχνερ. Ο Σολτς κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις απειλές από το Ιράν, την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο και άλλους σε βάρος της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ επέκτεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας τις εντολές εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να φύγουν άμεσα, καθώς γίνονταν εκρήξεις από πυρά αρμάτων μάχης. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά ενόπλων της Χαμάς.

Η κατάσταση στη Γάζα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Μαχμούτ Αμπάς θα επισκεφτεί τη Ρωσία από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό από Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Υπερθέαμα και εκπλήξεις υπόσχεται για απόψε το Παρίσι, στην τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων, που θα αρχίσει στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ. και θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 33 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα