back to top
30.7 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Βαρνάβα, Μέγαρα, Ερέτρια, και Θεσπρωτία, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στο Βαρνάβα, μάχη από στεριάς και αέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Προς Γραμματικό, Καπανδρίτι και Μαραθώνα απομακρύνονται οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Στο μέτωπο των Μεγάρων, η φωτιά καίει σε δάσος με πεύκα. Μέσω του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το Νέο Μάζι προς τις Αιγειρούσες, ενώ και εδώ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η φωτιά στην Ερέτρια καίει κοντά σε σπίτια. Επί του πεδίου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από την περιοχή και την Κεντρική Ελλάδα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Τσαμαντά στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ύψιστη επιφυλακή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς έχουν τεθεί έως και τον 15Αύγουστο πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων.

Ακραίος ο κίνδυνος και αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία.

Σε επιφυλακή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια, φυλάσσονται, ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Να παρέμβει προσωπικά για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καλεί τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης, σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραπέμποντας σε σχετικές δεσμεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

“Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες «καλλωπισμένες δεξαμενές», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την ώρα που η Μόσχα παραδέχεται ότι ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε μήκος 30 χιλιομέτρων στην περιοχή του Κουρσκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά την άρση των περιορισμών για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς – όπως ισχυρίζεται – οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βορειοκορεατικός πύραυλος για το φονικό χτύπημα στο Κίεβο.

Διπλωματικός πυρετός για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κατάπαυση του πυρός στην περιοχή θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, με τον Ρώσο πρόεδρο.

Υπερθέαμα και εκπλήξεις υπόσχεται για απόψε το Παρίσι, στην τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων, που θα αρχίσει στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ. και θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 32 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα