back to top
29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

αίνεται η φωτιά στον Βαρνάβα, με τις φλόγες να ξεπερνούν τα 25 μέτρα το πυροθερμικό φορτίο να είναι επικίνδυνα υψηλό και τους ανέμους να παραμένουν ιδιαίτερα ισχυροί, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου που κινείται και προς Ωρωπό και προς λίμνη Μαραθώνα.

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις περιοχών.

Συγκεκριμένα:

Από Γραμματικό προς Μαραθώνα

Από Σταμάτα Αττικής μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό..

Από το Μικροχώρι Δήμου Ωρωπού προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω Εθνικής Οδού».

Ήδη από το απόγευμα μήνυμα εκκένωσης έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών: Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνα, Καλέντζι, και Πουρίθι.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, και έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά καθώς και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες

Η Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επί του πεδίου επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης επικουρούν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ενόπλων δυνάμεων και της περιφέρειας

Τουλάχιστον 25 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους από κλιμάκια της ΟΠΚΕ. Ενώ δεκάδες απεγκλωβισμούς – κυρίως ηλικιωμένων από τα σπίτια τους- πραγματοποίησε η αστυνομία.

Η μεγάλη φωτιά στο Νέο Μάζι Μεγάρων περιορίστηκε ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Νέα διυπουργική συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακραίος παραμένει και αύριο ο κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία, ενώ μέχρι και τον 15Αυγουστο σε επιφυλακή θα παραμείνουν πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός, λιμενικό, αστυνομία καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στην Αθήνα. Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια, φυλάσσονται, ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθη ηλικιωμένη, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό η συλληφθείσα επανειλημμένα έκαιγε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο.

Να παρέμβει προσωπικά για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καλεί τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης, σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραπέμποντας σε σχετικές δεσμεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

“Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες «καλλωπισμένες δεξαμενές», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στη Διεθνή επικαιρότητα:

Την ώρα που η Μόσχα παραδέχεται ότι ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε μήκος 30 χιλιομέτρων στην περιοχή του Κουρσκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά την άρση των περιορισμών για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς – όπως ισχυρίζεται – οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν βορειοκορεατικός πύραυλους για το φονικό χτύπημα στο Κίεβο.

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, με τον Ρώσο πρόεδρο.

Υπερθέαμα και εκπλήξεις υπόσχεται για απόψε το Παρίσι, στην τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων, που θα αρχίσει σε δύο ώρες. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ. και θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 31,6 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα