back to top
29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με 12 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και 380 πυροσβέστες – ανάμεσά τους 33 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Ρουμανία και 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα από τη Μολβαδία, θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα η μάχη για την κατάσβεση της mega πυρκαγιάς στον Βαρνάβα, καθώς αυτή την ώρα αποσύρονται τα 29 πτητικά μέσα, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Με υδροφόρες και μηχανήματα έργου συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις και η περιφέρεια. Δύο υδροφόρες έχει αποστείλει και ο Δήμος Αθηναίων.

Επιχειρούν επίσης η ΟΠΚΕ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης Ομάδες ΔΙΑΣ δυνάμεις της Τροχαίας καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδράμει σε πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και σε περισσότερους από 40 απεγκλωβισμούς.

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις περιοχών.

Συγκεκριμένα:

Από Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα προς Κηφισιά

Από Σταμάτα μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό..

Από Γραμματικό προς Μαραθώνα

Από το Μικροχώρι Δήμου Ωρωπού προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω Εθνικής Οδού».

Ήδη από το απόγευμα μήνυμα εκκένωσης έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών: Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνα, Καλέντζι, και Πουρίθι.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, και έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά καθώς και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες.

Η Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334.

Νέα διυπουργική συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακραίος παραμένει και αύριο ο κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία, ενώ μέχρι και τον 15Αυγουστο σε επιφυλακή θα παραμείνουν πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός, λιμενικό, αστυνομία καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στην Αθήνα. Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια, φυλάσσονται, ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθη ηλικιωμένη, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό η συλληφθείσα επανειλημμένα έκαιγε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 40χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε την κορούλα του από την ηλικία των 4ων ετών. Την καταγγελία έκανε η μητέρα όταν το 9χρονο σήμερα παιδάκι λύγισε και εξομολογήθηκε τα όσα ειδεχθή υπέφερε από τον ίδιο του τον πατέρα..

Στη Διεθνή επικαιρότητα:

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σε μια ώρα πέφτει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τους διοργανωτές να υπόσχονται μια φαντασμαγορική 2ωρη τελετή υπό τον τίτλο ‘’Records’’. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το εθνικό στάδιο του Παρισιού θα μετατραπεί σε μια γιγαντιαία αίθουσα συναυλιών, με εκατοντάδες ερμηνευτές, χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου να συμμετέχουν στο σόου δίπλα σε διάσημους σταρ. Μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, θα πραγματοποιηθεί μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, για να σηματοδοτήσει το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στο Λος Άτζελες…

Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής που επιστρέφει στη χώρα με 8 μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και έξι χάλκινα, θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ. και θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30,1 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα