back to top
33.7 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

33.7 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Πυρκαγιά στην Αττική-Δήμαρχος Πεντέλης: Είμαστε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων

Διαβάστε επίσης

Σε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Πεντέλης γύρω από το μεγάλο μέτωπο φωτιάς, προχώρησε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου με σχετικό δελτίο Τύπου.

«Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου, καταφέραμε να ελέγξουμε μια πυρκαγιά από τον Βαρνάβα με τεράστιο θερμικό φορτίο και έκταση 30 χιλιομέτρων, που ξέσπασε στις 15:46 το μεσημέρι της Κυριακής 11/8, ήρθε από την πλευρά του Πεντελικού στον Δήμο μας και στις 4:53 προσέγγισε τον οικιστικό ιστό», αναφέρει αρχικά και στη συνέχεια σημειώνει:

«Εκκενώσαμε με επιτυχία το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δικές μας ενέργειες, όπως και την Εστία Περίθαλψης και Ειδικής Αγωγής “Αγία Φιλοθέη”, το Οικοτροφείο Πεντέλης και τη δομή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Τα παιδιά της δομής φιλοξενούνται, επίσης με δικές μας ενέργειες, στο ΔΑΚ Κολυμβητήριο Μελισσίων. Το κολυμβητήριο, το Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης και το Δημαρχείο Μελισσίων είναι χώροι που υποδέχονται πολίτες σε ανάγκη και διαθέτουν εθελόντρια νοσηλεύτρια για τις πρώτες βοήθειες με φαρμακευτικό υλικό από το φαρμακείο Ξυλάγρα, νερό και τρόφιμα.

Για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτουμε, οι δεξαμενές πλήρωσης των ελικοπτέρων Erickson, καθώς και το σύνολο των εθελοντών μας, υπό τον συνεχή 24ωρο έλεγχο».

Καταλήγοντας η κυρία Κοσμοπούλου τονίζει: «Συνεχίζουμε τη μεγάλη αυτή μάχη. Είμαστε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων, ώσπου να αντιμετωπισθεί πλήρως το σκληρό και δυστυχώς, συχνό για την Πεντέλη φαινόμενο».

Ως προς τους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας για όσους έχουν ανάγκη, το Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης βρίσκεται στην οδό Ηγ. Μακρυγιαννη 2, το Δημαρχείο της δημοτικής κοινότητας Μελισσίων στην οδό Καλαμβόκη 2α και το ΔΑΚ Κολυμβητήριο Μελισσίων στην οδό Παναγούλη 9

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα