back to top
34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Χιλιάδες Κουβανοί υποδέχθηκαν τον Λόπες

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί γιόρτασαν την επιστροφή των Ολυμπιονικών στην πατρίδα, συμπεριλαμβανομένου του ήρωά τους, του παλαιστή, Μιγιαϊν Λόπες. Η εκδήλωση έγινε στην Μαλεκόν, την διάσημη παραλιακή λεωφόρο στην Αβάνα, υπό τους ήχους ορχήστρας σάλσα.

Το λεωφορείο που μετέφερε Κουβανούς αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι, έφτασε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Πιράγκουα, ένα πάρκο που βρίσκεται σε μια από τις πιο διάσημες λεωφόρους του κόσμου.

«Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε. Χαρούμενοι για το καλωσόρισμα, από τότε που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ήταν κάτι απίστευτο», δήλωσε ο θρυλικός παλαιστής, όρθιος στη σκηνή με τα δύο παιδιά του.

Ο 41χρονος Λόπες, είναι πλέον θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς είναι ο μοναδικός αθλητής στα Ολυμπιακά χρονικά με πέντε διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο ατομικό αγώνισμα (σ.σ. στην ελληνορωμαϊκή πάλη).

Λίγο νωρίτερα, την Ολυμπιακή αποστολή της Κούβας, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο έτερος Ολυμπιονίκης, ο πυγμάχος, Ερλισλέιντι Αλβαρες, υποδέχθηκε μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο, ο πρόεδρος, Μιγκέλ Ντιας Κανέλ.

Η Κούβα, εκπροσωπούμενη στο Παρίσι από 61 αθλητές σε 16 αθλήματα, κατέκτησε εννέα μετάλλια στους Αγώνες του Παρισιού (2 χρυσά, 1 ασημένιο, 6 χάλκινα), που είναι η μικρότερη συγκομιδή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα