back to top
36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

ΟΗΕ για Σουδάν: H απραξία μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους

Διαβάστε επίσης

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ /ΙOM) κάλεσε τις χώρες να αυξήσουν τις δωρεές τους για να αντιμετωπιστεί η κρίση εκτοπισμού στο Σουδάν, η μεγαλύτερη στον κόσμο, προειδοποιώντας ότι η απραξία μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο ΔΟΜ έχει λάβει μόλις το 21% της στήριξης που χρειάζεται να παράσχει κρίσιμη βοήθεια στους Σουδανούς, που ήδη βιώνουν δεινά λόγω των συγκρούσεων και τώρα αντιμετωπίζουν πείνα, ασθένειες και πλημμύρες, δήλωσε σε ενημέρωση ο Μοχάμεντ Ρεφαάτ, επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στο Σουδάν.

«Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά», τόνισε ο Ρεφαάτ. «Χωρίς άμεση, μαζική και συντονισμένη παγκόσμια απάντηση, κινδυνεύουμε να δούμε δεκάδες χιλιάδες αποτρέψιμους θανάτους τους ερχόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους έχει εκτοπιστεί στο Σουδάν, με 10,7 εκατομμύρια να έχουν καταφύγει σε άλλες περιοχές της χώρας και 2,3 εκατ. να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Η σύγκρουση στο Σουδάν, που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2023, εξαπέλυσε κύματα εθνοτικής βίας και δημιούργησε συνθήκες σχεδόν πείνας σε όλη τη χώρα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα