back to top
35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, με πυροσβεστικές δυνάμεις και κατοίκους να παραμένουν σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χθες όταν εγκλωβίστηκε στην επιχείρηση που εργαζόταν στο Πάτημα Βριλησσίων. Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ κάηκε έκταση 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφέρει το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus. Θύματα και τα ζώα. 156 φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Σε επτά καλοκαίρια, από το 2017 έως και το 2023, έχει καταστραφεί το 33% των δασών της Αττικής, δηλαδή το 1/ 3, είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύσκεψη στις 6 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση από το μέτωπο των πυρκαγιών στην Αττική.

Τις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πυρόπληκτοι πολίτες να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. Το ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για τα σπίτια που χαρακτηρίζονται κόκκινα και 5.000 ευρώ για αυτά που χαρακτηρίζονται κίτρινα. Συνολικά λαμβάνονται 15 μέτρα. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

Επιτροπές Κρατικής Αρωγής, με σκοπό την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν συγκροτούνται εντός της ημέρας στην Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά. Σε λίγη ώρα θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια, για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

“Αντιμετωπίσαμε το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο για όλους σκηνικό” είπε στην πρωινή ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης κια Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Τόνισε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και ότι με τη βοήθεια του 112 εκκενώθηκαν 45 περιοχές, ενώ αναφέρθηκε ξανά στον χρόνο αντίδρασης όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα, λέγοντας ότι ήταν στα 5 λεπτά από αέρος και στα 7 από οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στοιχεία για τον αριθμό των εναέριων μέσων κατάσβεσης, που επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Αττικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή του ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια». Παράλληλα, καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην πρωτεύουσα σε έμπρακτη στήριξη των πληγέντων. “Όσο έχουμε ένα ανάλγητο, αδιάφορο και κυνικό Κράτος, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο», γράφει σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όταν η ουσία χάνεται στο βωμό της επικοινωνίας και της επίπλαστης εικόνας προετοιμασίας, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Το περιβάλλον και οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης και συντονισμού” τονίζουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Πουλάς και ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χάλαρης.

«Δεν γίνεται το 2024 να επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση και τελικά η φωτιά να σταματά στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας” δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο «Talk Radio 98.9».

Σε πυρόπληκτες περιοχές, δομές φιλοξενίας πληγέντων και περίθαλψης ζώων, καθώς και σε πυροσβεστικούς σταθμούς μεταβαίνει σήμερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια ζητά η Νέα Αριστερά, χαρακτηρίζοντάς τον υπουργό των επικοινωνιακών σόου και της απόλυτης ανικανότητας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Σωτηρία και Γεννηματάς. Συνολικά 65 περιστατικά με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένα με ελαφρά εγκαύματα έχουν αντιμετωπιστεί από την Κυριακή σε Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σε επιφυλακή όλο το 24ωρο οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στη γραμμή 1595 για έκτακτη ανάγκη.

Επαναλειτουργούν από αύριο οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγιο Ανδρέα, καθώς έχουν διασφαλιστεί πλέον ασφαλείς συνθήκες διαμονής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Πρόστιμα 4.640 ευρώ επιβλήθηκαν στους δύο ανήλικους που συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για πυρκαγιά από πρόθεση στην Τερψιθέα του δήμου Γλυφάδας. Οι δύο δράστες, καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Κλιμακώνεται η ένταση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομών που εξαπέλυσαν την αυγή στις πόλεις Ραμάλα και Αλ Μπίρεχ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως απάντησε με πραγματικά πυρά σε υπόπτους που πετούσαν πέτρες σε στρατιώτες στη Ραμάλα.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 37 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα