back to top
29.8 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

29.8 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά τα διόδια Καλαμακίου.

Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες ενώ το τροχαίο ατύχημα έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην περιοχή.

Άμεσα κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μάχης Μαραθώνας στο Μαραθώνα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η φωτιά έχει ακινητοποιήσει και αμαξοστοιχίες τρένων με εντολή της πυροσβεστικής. “Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic train.

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Ιωάννινα σε δασική έκταση στην περιοχή Βασαίικα. Η φωτιά καίει κοντά στην Ιόνια Οδό ενώ νωρίτερα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παυλιάδα Αιτωλοακαρνανίας όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Τέλος πυρκαγιά έχουμε και σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος στην Ευρυτανία.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου. Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία έχει τοποθετήσει περισσότερους από 120.000 στρατιώτες στα σύνορά της με τη Λευκορωσία και πως το Μινσκ έχει αναπτύξει σχεδόν το ένα τρίτο των ενόπλων δυνάμεών του σε όλη τη μεθόριο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Στο μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αλέν Ντελόν, ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα στον κινηματογράφο. Τα τρία παιδιά του Ντελόν ανακοίνωσαν τον θάνατό του με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μελαγχολικός, δημοφιλής, κρυφός, ήταν περισσότερο από ένας σταρ: ένα μνημείο της Γαλλίας», έγραψε μεταξύ άλλων στο Χ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν έναν Φάρο στη χώρα μας έχουν σήμερα Κυριακή οι πολίτες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων. 18 φάροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με 4 αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στις 7 παίζουν Λεβαδειακός – Καλλιθέα, στις 8 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, στις 8 και μισή Ατρόμητος – Άρης και στις 10 ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα