back to top
29.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου κοντά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, όπου νωρίτερα σημειώθηκε καραμπόλα δύο αυτοκινήτων με αστικό λεωφορείο στο ύψος της λεωφόρου Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, κυρίως σε Κέρκυρα, Ιωάννινα και δυτική Μακεδονία, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα Ιωάννινα δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, στέγες ξηλώθηκαν και δέντρα έπεσαν. Ανάλογο το σκηνικό και στην Κέρκυρα όπου σημειώθηκαν προβλήματα και στις πτήσεις. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στο Καλονέρι Κοζάνης. Στην Πέλλα, πολλά χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω κεραυνόπτωσης, ενώ ξέσπασαν και φωτιές.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αύριο το μεσημέρι σε Μακεδονία, Θράκη πιθανόν και Θεσσαλία.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επερχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική και τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης ενόψει και της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Πεντέλη με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών . Θα ακολουθήσει σύσκεψη για τα αποτελέσματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

«Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι στο 1%», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επενδύει στην προπαγάνδα και προσθέτει ότι «σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις της χώρας».

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές οι οποίες χαρακτήρισαν τον κ. Κασσελάκη «περιφερόμενο influencer», κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ουσιαστική απάντηση για τα αίτια της πυρκαγιάς» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας «πως αυτές επιστρατεύτηκαν για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Πυρά κατά της κυβέρνησης και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα. «Η κυβέρνηση επιμένει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση, όπως αποδεικνύει η πολύ καθυστερημένη σύσκεψη που θα γίνει αύριο με τον πρωθυπουργό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της εξακολουθούν με φτηνές δικαιολογίες να μην απαντούν στο κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ βάλλοντας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως προσθέτει δεν αμφισβητεί την πολιτική εμπορευματοποίησης των δασών».

«Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται. Μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στον Real FM.

Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο των ράντζων έκανε την επανεμφάνισή του ενώ υπάρχουν και μεγάλες αναμονές για την εξυπηρέτηση ακόμη και των επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη παθολόγων και κάλεσε το υπ. Υγείας να δει πώς μπορεί να λύσει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να ανασχεδιαστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, 35 νοσηλευτές έπιασαν σήμερα δουλειά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Όσο οι άλλοι βρίσκουν μόνον προβλήματα, εμείς θα δίνουμε λύσεις», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ο υπ. Υγείας σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στόχος τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο καλύτερο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Και θα τα καταφέρουμε», προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε περισσότερους από 48.000 επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα προχώρησαν κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Από αυτούς διαπιστώθηκε αποκρυβείσα αξία άνω των 20 εκ. ευρώ και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,34 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων.

Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο επικρατεί ένταση σε όλα τα μέτωπα. Πόλεις και χωριά εκκενώνονται στις παραμεθόριες περιοχές, όπου προωθούνται ουκρανικές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Στο Κουρσκ συνολικά περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα περιοχές κατά μήκος της διασυνοριακής γραμμής, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Τουλάχιστον 53.000 άνθρωποι απομακρύνονται από την πόλη Ποκρόφσκ που βρίσκεται στη διασταύρωση μιας σημαντικής οδού ανεφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών του ανατολικού μετώπου.

Στη Μέση Ανατολή: Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος σήμερα συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους προκειμένου να ασκήσει πίεση για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε στον Μπλίνκεν την δέσμευση της χώρας του στην τρέχουσα αμερικανική πρόταση για συμφωνία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ αναμένεται να συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα στο Κάιρο.

Τουλάχιστον 40.139 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 92.743 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τουλάχιστον 77 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή το ένα τρίτο των παιδιών στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό, προειδοποίησε σήμερα η Unicef, προειδοποιώντας για μια «κρίση που επιδεινώνεται» εν μέσω συγκρούσεων και φαινομένων κλιματικής αλλαγής.

Ένας Βρετανός διπλωμάτης που υπηρετούσε στην Ιρλανδία παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την πώληση όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ισραήλ, θεωρώντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του θα μπορούσε να θεωρηθεί «συνεργός σε εγκλήματα πολέμου».

Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι από τη βύθιση πολυτελούς γιοτ εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο στη Σικελία. Η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Βρετανός γκουρού της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ανέφερε ένα πρόσωπο με γνώση της επιχείρησης διάσωσης. Στο υπό βρετανικής σημαίας ιστιοφόρο, επέβαιναν συνολικά 22 άτομα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με την αναμέτρηση Παναιτωλικός- Λαμία στις 9 το βράδυ ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Και ο καιρός: Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα