back to top
28.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο. Ειδικότερα, ισχύει προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην Αρδηττού, στο τμήμα της από Βουλιαγμένης έως βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς λεωφ. βασ. Κωνσταντίνου και στις κάθετες οδούς, στη λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου στο τμήμα της από βασ. Όλγας έως Ερατοσθένους, στο ρεύμα προς βασ. Σοφίας και στις κάθετες καθώς και στο τμήμα της από την οδό Ριζάρη και τέλος σε όλο το μήκος της λεωφ. Βασ. Όλγας.

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πυρόπληκτους της Αττικής. Η πρώτη καταβολή πραγματοποιήθηκε στην περασμένη Δευτέρα σε 121 δικαιούχους.

Αίρονται από την προσεχή εβδομάδα όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και για εγκύους, με απόφαση του υπ. Υγείας.

Τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πυρετώδεις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το προσεχές Σάββατο από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Θα υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεν θα δούμε ούτε φέτος, καλάθι, με την λογική πρόσκαιρων παροχών, που σίγουρα θα ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο στόχο που έχουμε θέσει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο ΟΡΕΝ.

Αύριο στη μια το μεσημέρι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα η προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ο Χρήστος Σπίρτζης.

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε με δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ομάδας των 87 Όλγα Γεροβασίλη. «Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Ιστορικό χαρακτήρισε τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΡΕΝ, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία να αλλάξει τον τόπο.

Την ανάγκη ενότητας και αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ, ως βασικών προϋποθέσεων για την επόμενη μέρα της παράταξης, επισήμανε με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας. Επίσης, αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη.

Η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σοβαρή εκλογική διαδικασία τόνισε- μεταξύ άλλων- στο Mega η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε ό,τι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ άφησε ο Μιχάλης Κατρίνης. Μεταξύ άλλων δήλωσε έκανε λόγο για «κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως «απρόκλητη» την επίθεση των ΜΑΤ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν σήμερα έξω από το υπ. Παιδείας με αίτημα να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι με την πολιτική της αναβαθμίζει το σχολείο και προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, η πραγματικότητα την διαψεύδει. Η αντιλαϊκή πολιτική πάντα συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Δυο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο. Δύσκολο είναι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Καταλούπου όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς, σύμφωνα με πηγές, βρίσκεται κοντά σε αναδασωτέα περιοχή. Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο χωριό του Αγαλά, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να την περιορίσουν. Στις 9 το βράδυ αναμένεται να φθάσουν στη Ζάκυνθο πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κυλλήνη.

Πλοιάριο με μετανάστες ανετράπη ανοικτά της Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, έως τώρα έχουν διασωθεί επτά άνθρωποι με καταγωγή από τη Συρία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσφύγων του μικρού ιταλικού νησιού. Οι αγνοούμενοι είναι είκοσι ένας, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοιάριο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ανετράπη έπειτα από μια ημέρα ταξιδιού.

Πυροβολισμούς σε γυμνάσιο στην κομητεία Μπάροου στην Τζόρτζια των ΗΠΑ αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι το σχολείο «σφραγίστηκε» μετά από αναφορές για ενεργό σκοπευτή.

Στη Μέση Ανατολή: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε κανέναν από τους πολεμικούς στόχους μας δήλωσε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Χέρτζι Χαλεβί, την ώρα που πληθαίνουν οι αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για μια κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Την τελευταία ώρα ο ισραηλινός στρατός βάλει με σφοδρά πυρά σε περιοχές κοντά στον καταυλισμό της Νουσειράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει και μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στον καταυλισμό Νουρ Σαμς ανατολικά του Τουλκάρμ, στα σύνορα του Ισραήλ με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ένταση επικρατεί και στο βόρειο μέτωπο, όπου ισραηλινό ντρόουν έριξε βόμβες στην πόλη Μπλίντα στον νότιο Λίβανο, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στην ίδια περιοχή.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα