back to top
28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος.

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, αλλά και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κινήματος οι υπογραφές προς στήριξη των υποψηφίων.

Ο μόνος που δεν κατέθεσε υπογραφές ήταν ο Γιάννης Κανελλάκης, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. Ζητά ωστόσο από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ να κάνει δεκτή την υποψηφιότητά του.

Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

Για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Δούκας προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,6%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει 21,1%.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της κυβερνητικής μάχης για εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Αύριο ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα που αφορούν το σύστημα της δημόσιας υγείας όπως είναι τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Την πεποίθηση ότι η ανεργία στη χώρα μας θα μειωθεί περαιτέρω, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσει το “πάγωμα” έκδοσης νέων αδειών για ακίνητα τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο διαμέρισμα της Αθήνας. Η τριετής φοροαπαλλαγή για τα “κλειστά” ακίνητα τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και έως το τέλος του 2025.

Άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αχαρνών 8 στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι ενώ κρατούσε μαχαίρια και τώρα προειδοποιεί ότι θα προκαλέσει έκρηξη με φιάλη υγραερίου. Το σημείο έχουν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις.

Μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων στο 35ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα παγκάκι κοντά στον πολυχώρο.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αtena. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr , σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες σε τμήματα του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 να έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς της Ζακύνθου και της Κέρκυρας.

Έργο ζωής, που έλειπε από την Αθήνα, χαρακτηρίζει τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων η αντιδήμαρχος Ενεργού Γήρανσης, Όλγα Δούρου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Το Κέντρο δίνει έμφαση στην άνοια και λειτουργεί σε πολλαπλά στάδια. Προβλέπεται να συνυπάρχει με μια Λέσχη Φιλίας, προς το παρόν μη ανακοινώσιμη” όπως είπε.

Ο σχεδιασμός προβλέπει έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο όπου θα παρέχεται φροντίδα στους δημότες με κινητικές δυσκολίες ή πάσχοντες από άνοια και συναφή νοσήματα.

Ο τυφώνας στο βόρειο Βιετνάμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 82 ανθρώπους, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 64. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 752.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες.

Η Μόσχα θα προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς μετά την ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας. Η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε πως τα πλήγματα αποτελούν «παράνομη τρομοκρατική ενέργεια».

Και ο καιρός: Βροχές και πιθανόν καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα