back to top
26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το πρόγραμμα των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων

Διαβάστε επίσης

Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, επισήμανε ως βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η σχετική εξαγγελία αφορά τη δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και, όπως τονίστηκε, έμφαση θα δοθεί στους πολίτες που βρίσκονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αναμονή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία παρακολουθείται πλέον μέσω της ενιαίας ψηφιακής λίστας χειρουργείων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε σε δήλωσή του ότι αναμένουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να ξεκινήσει άμεσα και υπογράμμισε ότι σκοπός είναι «να μειωθούν σημαντικά οι λίστες αναμονής ως προς τα χειρουργεία, ξεκινώντας από τα παλαιότερα περιστατικά και πηγαίνοντας προς τα πιο καινούρια», όπως ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης συγκεκριμένες ανακοινώσεις εντός του επόμενου διαστήματος για την διαχείριση των περιστατικών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.

Πέραν της «αναμόρφωσης των ΤΕΠ» που- όπως είπε -δρομολογείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που αναμένονται για την «ενίσχυση σε προσωπικό, ειδικά όσον αφορά στους τραυματιοφορείς» και σε «προτάσεις για μία καλύτερη διαχείριση των εφημεριών της Αττικής».

«Ο σκοπός μας είναι πάντα οι συμπολίτες μας να περιμένουν λιγότερο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, με λιγότερη ταλαιπωρία, με περισσότερη αξιοπρέπεια και τελικά να εξυπηρετούνται καλύτερα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις άμεσης παρέμβασης σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα λειτουργίας του ΕΣΥ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης όχι μόνο των έργων αναβάθμισης τμημάτων επειγόντων περιστατικών, αλλά και άλλων εγκαταστάσεων στις δομές του ΕΣΥ, «σε συνδυασμό με βέλτιστες πρακτικές για την υποδοχή και κατανομή περιστατικών, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πέραν του σχεδιασμού για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα ψηφιοποίησης περισσότερων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η επικοινωνία των ασθενών με τους γιατρούς, ενώ έγινε και ανασκόπηση των επιδόσεων του ΕΚΑΒ και των αεροδιακομιδών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απόστολος Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα