back to top
26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλήρης απαλλαγή του Σίνερ για την υπόθεση ντόπινγκ

Διαβάστε επίσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) δεν άσκησε έφεση κατά του Γιανίκ Σίνερ και έτσι η υπόθεση κλείνει οριστικά χωρίς συνέπειες για τον Ιταλό τενίστα.

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και νικητής του US Open πριν δύο μέρες είχε βρεθεί θετικός σε δύο διαδοχικά τεστ στην ουσία κλοστεβόλη.

Όταν προέκυψε η είδηση για ένα προηγούμενο θετικό τεστ αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό κλοστεβόλης και μετά τη συνακόλουθη αθώωση του νούμερο 1 στο παγκόσμιο τένις, ο WADA είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ασκούσε έφεση στην απόφαση του ITIA (International Tennis Integrity Agency), του διεθνούς οργανισμού για την ακεραιότητα του τένις.

Το τελευταίο σώμα είχε αποφανθεί ότι ο Σίνερ ήταν αθώος για ντόπινγκ. Μετά το θετικό τεστ του Ιταλού τενίστα απολύθηκαν τόσο ο προπονητής Ουμπέρτο Φεράρα όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τζάκκομο Νάλντι.

Ο συγκεκριμένος  φέρεται να χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αλοιφή για να περιποιηθεί ένα τραύμα στο δάχτυλό του και στη συνέχεια έκανε μασάζ στον τενίστα χωρίς να χρησιμοποιήσει γάντια, εξ ου και η θετικότητα του Σίνερ στην Κλοστεβόλη.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα