back to top
24.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου, καθώς η κακοκαιρία Atena θα επηρεάσει τις συγκεκριμένες περιοχές τις επόμενες ώρες, έως και αύριο το μεσημέρι. Έντονη βροχή με κεραυνούς και στη Δυτική Αττική.

Βασική προτεραιότητα η -όσο το δυνατόν- πιο γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, τόνισε ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εν τω μεταξύ, διευκρινήσεις και απαντήσεις σε πιθανές απορίες μισθωτών και συνταξιούχων αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ εξέδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina 984.gr.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, αλλά και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Δημήτρης Βέττας. Προηγήθηκε η παραίτηση της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά.

Έμμεση πλην σαφή αναφορά στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ,έκανε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαρακτήρισε το κόμμα «γνήσια φιλεργατική αντιπολίτευση που δεν θα αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί όσο συνεχίζεται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνοντας ότι «αυτή την αντιπολίτευση δεν μπορούν να εκφράσουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, που βρίσκονται στην κατάσταση που εκπέμπουν την εικόνα του εκφυλισμού».

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με 27,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη με 21,1% δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

“Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ακούσαμε πολλές υποσχέσεις. Τα προβλήματα, όμως, είναι εδώ: Η ακρίβεια, το καθημερινό κόστος ζωής, τα ενοίκια και, βέβαια, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας” τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης . Στις επτά
και μισή η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

“Η πεποίθησή μου είναι ότι θα έχουμε μία πολύ μεγάλη συμμετοχή, η ελπίδα κερδίζεται μέσα από πολύ μεγάλους αγώνες” τόνισε -μεταξύ άλλων- από την Εδεσσα ο Χάρης Δούκας . Στην Ημαθία και την Πιερία περιοδεύει ο Παύλος Γερουλάνος.

Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου. Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Ηλιόπουλος είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Να ξέρετε ότι τα καθεστώτα πέφτουν και όταν πέφτουν, πέφτουν με κρότο.

«Αυτό που ζούμε να διαλύεται και να πέφτει με κρότο είναι ότι ήταν παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που ήσασταν όλοι απάντησε ο κ. Φλωρίδης.

Μία σημαντική απόφαση που συνδέεται με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας , που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη νόμου , με την οποία δεν υπολογίζεται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση με το σκεπτικό ότι αυτή παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας .

Με ανησυχία και προβληματισμό αντιμετωπίζουν το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς οι δάσκαλοι. Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας «ψεύτικης εικόνας κανονικότητας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς», και για «φιέστες από το Μέγαρο Μαξίμου» όπου παρουσιάστηκαν αλλαγές ,οι οποίες «δεν ακουμπούν κανένα από τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα των σχολείων»,όπως αναφέρεται .

Στο 3% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, από 2,7% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σε σχέση με πέρυσι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,8% στα τρόφιμα , 49,1% στο ελαιόλαδο και 27,3% στις μεταφορές.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμ-πόφσκι-Μητσοτάκη, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτονόητη πράξη ευθύτητας χαρακτήρισε την παραίτησή της από τη βουλευτική ασυλία, η κ. Ακρίτα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί πίσω από ασυλίες και προνόμια.

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η διανομή σχολικών ειδών σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική , πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα