back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά αυτή την ώρα η πρώτη τηλεμαχία Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 5 Νοεμβρίου. Οι δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν, για περίπου 90 λεπτά. Την εκπομπή αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές. Δεν θα υπάρχει κοινό στο στούντιο, ενώ δεν επιτρέπονται σημειώσεις.

Τις ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Πρώτη με 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το έκτακτο Συνέδριο και 24 Νοεμβρίου θα στηθούν κάλπες για νέο αρχηγό, με τον β’ γύρο να διεξάγεται την 1η Δεκεμβρίου.

Εν αναμονή στη Χαριλάου Τρικούπη της ανακήρυξης από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κινήματος (ΕΔΕΚΑΠ), των υποψηφίων για την προεδρία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και σήμερα από το βήμα της 88ης ΔΕΘ θα περιγράψει έναν άλλον πολιτικό δρόμο, διότι η πατρίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη η οποία θα είναι η αυριανή κυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
Προσπάθεια μου – τόνισε – είναι να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα κυβερνήσει. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει συγκεντρώσει υπογραφές μελών και φίλων που ανέρχονται σε 20.762.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπάει σήμερα και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία τους.
Ο Αθήνα 984 από τις 7 το πρωί, έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, φιλοξενεί, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, ξετυλίγοντας το κουβάρι των ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Στο μικροσκόπιο του σταθμού της πόλης μπαίνουν όλα τα θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τις ελλείψεις μέχρι το κόστος της Παιδείας για την οικογένεια.

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει ο Δήμος Αθηναίων τη διανομή σχολικών ειδών σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Ο δείκτης πολιτισμού μίας πόλης μετριέται κυρίως από τον τρόπο που φροντίζει τους πιο ευάλωτους και ιδιαίτερα τα παιδιά” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, επισκεπτόμενος τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης.

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τη διάταξη που δεν υπολόγιζε την προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση με το σκεπτικό ότι αυτή παραβιάζει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα θα επηρεάσει η κακοκαιρία Ατένα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Νωρίτερα οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έλαβαν μήνυμα μεσω του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι.

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε στη Λευκωσία η έκτακτη σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερεις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν τελειώσαμε, η συζήτηση συνεχίζεται».
Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, ένας Έλληνας οδηγός φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε Τούρκο μοτοσυκλετιστή, ενώ προσπαθώντας να διαφύγει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε φορτηγό και προσέκρουσε στις μπάρες.
Όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και κινήθηκε επιθετικά προς τους τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι.
Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Στην διεθνή επικαιρότητα,
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτίμησε πως ο θάνατος νεαρής ακτιβίστριας με αμερικανική και τουρκική υπηκοότητα από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα ήταν «ατύχημα».
Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται» προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πυραύλους πιο μακράς εμβέλειας, εναντίον ρωσικών στόχων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση,
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επικράτησε με σκορ 2-0 της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο και έφτασε στις δύο νίκες, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Nations League. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Αγγλία- Φινλανδία 2-0.
Η βαθμολογία: Ελλάδα, Αγγλία 6, Ιρλανδία, Φινλανδία 0 βαθμούς.
Στην επόμενη αγωνιστική στις 10 Οκτωβρίου θα παίξουν: Αγγλία- Ελλάδα και Φινλανδία- Ιρλανδία

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα