back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Σιγκαπούρη ο πάπας Φραγκίσκος

Διαβάστε επίσης

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε σήμερα στη Σιγκαπούρη, που αποτελεί και τον τέταρτο και τελευταίο σταθμό της μαραθώνιας περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία,  σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο παπικό αεροπλάνο.

Τριάντα χρόνια μετά τον Ιωάννη-Παύλο Β’, ο Φραγκίσκος έφθασε λίγο πριν από τις 15:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) σ’ αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη-κράτος των έξι εκατομμυρίων κατοίκων, όπου πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία αύριο, Πέμπτη, ενώπιον των αρχών και να χοροστατήσει σε λειτουργία σε στάδιο.

Παρά τα προβλήματα υγείας του και το φρενήρη ρυθμό του ταξιδιού αυτού, του μακρότερου και πιο μακρινού της παπικής θητείας του, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας φαίνεται μέχρι τώρα σε φόρμα και χαμογελαστός, αψηφώντας τις αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να κάνει ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο ταξίδι.

Η Σιγκαπούρη, κράτος ανεξάρτητο από το 1965 και ένα από τα πιο ανεπτυγμένα της Ασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη βιομηχανία και την τεχνολογία, αποτελεί στόχο επικρίσεων για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και για την αυστηρότητα του δικαστικού συστήματός της, το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή.

Η πλειονότητα των κατοίκων αυτού του τροπικού νησιού είναι Κινέζοι, ενώ ζουν επίσης σ’ αυτό σημαντικές μειονότητες Μαλαίων και Ινδών. Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν περίπου 19% του πληθυσμού, η πλειονότητα του οποίου είναι βουδιστές.

Σήμερα το πρωί ο πάπας ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στο Ανατολικό Τιμόρ με μια συνάντηση με νέους στην πρωτεύουσα Ντίλι, όπου επευφημήθηκε και πάλι από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν παραταχθεί κατά μήκος δρόμων μέσα σε γενική ευφορία.

Η χώρα αυτή, το 98% των κατοίκων της οποίας είναι καθολικοί, είχε κηρύξει τριήμερη αργία για την επίσκεψη του πάπα, η οποία κορυφώθηκε την Τρίτη με μια γιγάντια υπαίθρια λειτουργία δυόμισι ωρών ενώπιον περίπου 600.000 πιστών σε μια μεγάλη πλατεία στην περιφέρεια του Ντίλι. Η περιοδεία του πάπα Φραγκίσκου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα