back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Κριτική Μπακογιάννη με φόντο τη χθεσινή νεροποντή – Τι απάντησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

“Δεν έχετε αντλία. Έχετε εργολάβο” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χρυσόγελος απαντώντας στην σφοδρή κριτική που άσκησε στη δημοτική διοίκηση ο Κώστας Μπακογιάννης και ο συνδυασμός του για τα προβλήματα που προκάλεσε χθες η ισχυρή καταιγίδα. Η «Αθήνα Ψηλά» υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός στον δήμο παρά τη μετεωρολογική πρόβλεψη.

“Μου κάνει εντύπωση κ. Μπακογιάννη μιλάτε σαν να μην ήσασταν στη διοίκηση. Ξαφνικά λένε για τον εξοπλισμό, την οργάνωση. Ποιο εξοπλισμό έχετε αφήσει; Υπάρχει μία αντλία για να πάει στην Αντιγόνης ή σε άλλα σημεία; Δεν έχετε αντλία. Έχετε εργολάβο. Είναι 7.200 ευρώ το 24ωρο η ειδοποίηση. Εγώ πρέπει να ειδοποιήσω τρεις ή δέκα ώρες νωρίτερα και να χρεώνω κάθε φορά τον δήμο 5-6 χιλιάδες για προειδοποίηση” σημείωσε ο κ. Χρυσόγελος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι αναμένονταν περίπου 15 χιλιοστά βροχής όμως” σε μισή ώρα έριξε 30 χιλιοστά. Άρα λοιπόν κάθε φορά που βρέχει πρέπει να κινητοποιούμε λίστα εργολάβων. Δεν μπορώ να πληρώνω μισό εκατομμύριο τον χρόνο προληπτικά” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ότι εάν δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια οι καταστροφές θα ήταν μεγάλες.

“Τα έργα πια δεν μπορεί να είναι ξεκομμένα. Είναι καλυμμένη η Αθήνα με τσιμέντο. Εάν δεν δημιουργήσουμε καινούργιες συνθήκες με την κλιματική κρίση θα έχουμε προβλήματα. Άρα σχεδιάζουμε καινούργιες προσεγγίσεις. Μπορεί ο κ. Σοφιανός να διαφωνεί με το γήπεδο αλλά δίπλα από το γήπεδο γίνεται ένα έργο που έχει έξι κήπους βροχής. Σχεδιάζουμε σε όλη την περιοχή των Άνω Πατησίων στην Αγίας Λαύρας, στην Χαλκίδος, στον Προμπονά, έργα που συνεργάζονται με τη φύση. Είναι έργα που θα γίνουν πιο γρήγορα και θέλουμε να κάνουμε και οικολογικό πάρκο στον Ποδονίφτη. Στην περιοχή των Αμπελοκήπων θα γίνουν μια σειρά από έργα όπως ο άξονας του Ανδριάνειου Υδραγωγείου που έχει και αντιπλημμυρικά χαρακτηριστικά και σχεδιάζουμε και έργα που να αξιοποιούμε το νερό για τον δροσισμό της πόλης και για αντιπλημμυρική προστασία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χρυσόγελος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλο το διάστημα αυτό χρησιμοποιήθηκαν drones και η Δημοτική Αστυνομία ήταν επί ποδός.

Σφοδρή κριτική από Μπακογιάννη

“Η Αθήνα χθες πνίγηκε με την πρώτη βροχή. Σε μόλις λίγα λεπτά ζήσαμε πρωτόγνωρες εικόνες” τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας ότι η χθεσινή νεροποντή δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα δημοτική διαμερίσματα. Μαζί ξεπλυνε και όλες τις μεγάλες κουβέντες που είχαμε ακούσει προεκλογικά” υπογράμμισε αναφερόμενος στο προεκλογικό πρόγραμμα του Χάρη Δούκα. ” Η Αθήνα είναι αντικειμενικά μία δύσκολη πόλη κι έχουμε να κάνουμε με μία δύσκολη αστική κληρονομιά. Αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην καταβάλουμε προσπάθεια” πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο επικεφαλής της Αθήνα Ψηλά ζήτησε να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, εάν λειτούργησε χθες το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας, εάν η δημοτική αστυνομία εφάρμοσε κάποιο σχέδιο και αν δόθηκε εντολή να ανάψουν νωρίτερα τα φώτα της πόλης.

“Ποια είναι τα έργα που έχει εκτελέσει η Δημοτική Αρχή αυτούς του εννέα μήνες” ρώτησε ο Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ριζούπολη είχαν δημοπρατηθεί επί δημαρχίας του ενώ τότε είχε γίνει και η μελέτη για την οδό Αντιγόνης.

“Ποια είναι ακριβώς η πολιτική για την αντιπλημμυρική θωράκιση, η οποία δεν μπορεί να εξαντλείται στο ανεβάζουμε μια δήλωση κατά της κυβέρνησης- πόσο μάλιστα με το σήμα του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΔΑ” ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα