back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

Διαβάστε επίσης

Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη τύπου απο τη ΔΕΘ αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι «το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα πια σε όλες τις δημοσκοπήσεις» και «ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει πρώτο, απέναντι σε μια κυβέρνηση που πριν από ένα χρόνο πήρε νωπή λαϊκή εντολή και έχει αποτύχει παταγωδώς».

Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας οτι είναι ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί πρωταγωνιστικά στο πολιτικό σκηνικό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας ισχυρής κυβερνητικής επιλογής.

«Είναι ανάγκη το εθνικό στρατηγικό, προοδευτικό πρόγραμμα που πρότεινα να είναι με τη βοήθεια του λαού το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Σε οτι αφορά τη σεναριολογία περί κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας οτι αυτά τα διακινούν εκείνοι που θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι.

«Πώς μπορεί να γίνει η μεγάλη Κεντροαριστερά; Στο παρασκήνιο; Με συμφωνίες κορυφής; Με μεθοδεύσεις; Με παλιούς πρωταγωνιστές που όταν έχαναν την υπουργική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ την έψαχναν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε, με νόημα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Θα πάμε ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Θέλω να μιλήσουμε πολιτικά. Τι πιστεύουμε για την πατρίδα και πως θα καταφέρουμε να αποτελέσουμε εναλλακτική λύση για τη χώρα. Δεν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του κ. Δούκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας η ΕΔΕΚΑΠ αναμένεται να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος ενόψει της εσωκομματικής κάλπης της 6ης Οκτωβρίου.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα