back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Η κατρακύλα και παρακμή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει όνομα Στέφανος Κασσελάκης

Διαβάστε επίσης

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Η παρακμή και κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεύθυνο τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Κασσελάκη, ο κ Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι είναι ενάντια στις διαγραφές, ωστόσο όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε το κόμμα αλαλούμ.  Χαρακτήρισε την αλλαγή ηγεσίας αναγκαία προϋπόθεση και λυτρωτική διαδικασία, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας παραμέρισε, δεν έφυγε…

Αποδοκιμασίες κατά την είσοδο στελεχών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

«’Άθλια και ντροπιαστική εικόνα, δεν τιμά ούτε την αριστερά ούτε τη Δημοκρατία. Τους λυπάμαι γι’ αυτή την κατρακύλα και αυτή την παρακμή, που έχει υπεύθυνο με ονοματεπώνυμο και δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης ευθύνεται γι’ αυτό, πρέπει να σταματήσει τον εμπρηστικό λόγο που πυροδοτεί τέτοιες συμπεριφορές. Πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες. Είμαι σε αυτό το κόμμα 22 χρόνια, είμαι ενάντια στις διαγραφές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε το κόμμα αλαλούμ. Είναι αδιανόητο κάποιος να μη σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος».

Αναγκαία προϋπόθεση και λυτρωτική διαδικασία η αλλαγή ηγεσίας

«Είναι αναγκαία προϋπόθεση η αλλαγή της ηγεσίας για να ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε το κόμμα στο 18% και σήμερα είμαστε σε μονοψήφιο αριθμό. Η δυνατότητα να μιλήσουν ξανά οι φίλοι και τα μέλη θα είναι μια λυτρωτική διαδικασία. Υπάρχει μια ανακούφιση στον κόσμο κι απευθύνω προσκλητήριο στον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικές και κοινωνικές μάχες να έρθει και να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του».

Για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων:

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. Αφού ολοκληρώσουμε εμείς και τα άλλα κόμματα τις εσωτερικές μας διεργασίες, πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος, διατηρώντας την αυτοτέλεια και τη διαδρομή του ο καθένας».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής Τσίπρα  απάντησε ότι αυτό θα το πει ο ίδιος:
«Ο Τσίπρας δεν έχει φύγει. Όπως είπε πέρυσι, παραμέρισε, δεν έφυγε. Δεν θέλω να κάνω σε καμία περίπτωση υπόδειξη στον Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος θα τοποθετηθεί με τον τρόπο που θα αποφασίσει.

Τέλος, ερωτηθείς αν ο ίδιος θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Με ενδιαφέρει η ανάκτηση της σοβαρότητας του χώρου μας, είμαι μπροστά στις μάχες τις εκλογικές και τις κοινωνικές, έχω μια σημαντική ευθύνη από τη θέση του επικεφαλής της τρίτης παράταξης του δήμου της Αθήνας και θέλω εκεί να συνεχίσω…Άρα έτσι θα συνεχίσω την παρουσία μου. Πιστεύω ότι μια ισχυρή ηγετική ομάδα μπορεί να φέρει περισσότερα αποτελέσματα από ένα προσωποκεντρικό μοντέλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα