back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ Μοχάμεντ Αμπντουλά στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Νουρ Σαμς στην Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Συναγερμός ξανά για αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν.

«Το χτύπημά μας θα είναι θανατηφόρο, ακριβές και -πάνω απ’ όλα- αιφνιδιαστικό. Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη. Θα δουν τα αποτελέσματα», είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,Γιόαβ Γκάλαντ σε δηλώσεις του μετά την αναβολή του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα τα κράτη του Κόλπου πιέζουν τις ΗΠΑ να αποτρέψουν το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εκφράζοντας ανησυχία ότι και οι δικές τους εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να δεχθούν πυρά από τους υποστηρικτές της Τεχεράνης εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παύσεις των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας συμφωνήθηκαν ώστε να επιτραπεί να προχωρήσει ο δεύτερος γύρος εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας για 590.000 παιδιά κάτω των 10 ετών, με στόχο να ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της MED9 που θα διεξαχθεί σήμερα στην Πάφο, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παρών θα δώσει και ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει στην παρέμβασή του την ανάγκη συντονισμού του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της.

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να δώσει απάντηση στις κινήσεις του Στεφανου Κασσελάκη, μετά το εξωδικο που έστειλε προς τα όργανα του κόμματος για τη διαρροή του πόθεν έσχες του. «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνονται από το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο», ειπε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να καλεί τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα πραγματοποιηθει η συνεδρίαση.

Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της επόμενης ημέρας να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της παράταξης, δήλωσε στο ΜΕΓΚΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία και door to door δουλειά ανέφερε απαντώντας για τις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις του α’ γύρου σε Αθήνα και Αττική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απόψε στις 7.30 θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Στασιμότητα, ή αλλαγή, το δίλημμα που έθεσε εκ νέου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο OPEN . Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία, να μεγαλώσουμε και να νικήσουμε , αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου , δήλωσε ο κ. Δούκας . Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει είναι μια χρυσή ευκαιρία, δεν θα έχουμε 2η , να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπέρβασης, αν θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς ως χώρος τόνισε και πρόσθεσε: Πρέπει να απευθυνθούμε σ όλους με αμφίπλευρη διεύρυνση , αλλά ταυτόχρονα με πολιτική αυτονομία. Ξεκαθάρισε οτι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αλλά να αποτελέσει ξεκάθαρο πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης

Το να μην υποδείξω στον κόσμο ποιον να ψηφίσει για πρόεδρο, δεν αποτελεί στάση «Ποντίου Πιλάτου» ειπε στον ΣΚΑΙ ο Παυλος Γερουλάνος . Για τη μη διεξαγωγή ντιμπέιτ ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν έχει κάποιος ευθύνη για αυτό, και χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός πως δεν θα γίνει.

Θύμα επίθεσης από συνομηλίκους της έπεσε 10χρονη μαθήτρια το πρωί της Τετάρτης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Κατά την διάρκεια διαλείμματος, τρία αγόρια και ένα κορίτσι της επιτέθηκαν και την χτύπησαν στο κεφάλι. Το απόγευμα το κορίτσι ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, απ’ όπου ενημερώθηκε για το περιστατικό η Αστυνομία και διενεργείται σχετική έρευνα.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα με την εμπλοκή υπαλλήλων ΔΟΥ και λογιστή. Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά από έρευνα και τον σχηματισμό δικογραφίας από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες e-food και wolt. Μεταξύ άλλων διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Την στήριξη του ΚΚΕ, στον αγώνα των διανομέων, δήλωσε με ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για έναν δίκαιο αγώνα και για αυτονόητα αιτήματα.

Νεκρός ηλικιωμένος που παρασύρθηκε από τρένο στο Πλατύ Ημαθίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thes.gr, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στις ράγες την στιγμή που περνούσε ο συρμός, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Δωρεάν ξεναγήσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων εν όψει της επετείου για την απελευθέρωση της Αθήνας

Στους 15 ανήλθαν οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα. Τα θύματα σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους. Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Χ από τους κατοίκους “να παραμείνουν μέσα” προς το παρόν για να προστατευθούν “από ηλεκτρικά καλώδια, συντρίμμια και κατεστραμμένους δρόμους”.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα