back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι ο πρωθυπουργός για το δεύτερο στάδιο επιστροφής στα θρανία

Διαβάστε επίσης

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό του 7ου Γυμνασίου Αθηνών στο Παγκράτι, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας για να βρεθεί δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που επέστρεψαν στα θρανία για να ολοκληρώσουν τη σχολική χρονιά.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ τόνισε ότι μία από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το γεγονός πως η ακαδημαϊκή κοινότητα εναρμονίστηκε πλήρως με την τεχνολογία και η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε απ’ όλους για να προσφερθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια συζήτησής του με το διδακτικό προσωπικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θέλει πολλή προσοχή», εξήγησε ωστόσο ότι από τη στιγμή που οι ειδικοί μας έδωσαν το «πράσινο φως» αλλά και που έχουμε δείγματα γραφής από άλλες χώρες που δεν τα είχαν καταφέρει τόσο καλά όσο εμείς και άνοιξαν τα σχολεία τους νωρίτερα, χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει παρατηρηθεί καμία έξαρση- είτε στο μαθητικό πληθυσμό είτε στους διδάσκοντες, καθηγητές και δασκάλους- «αισθανόμαστε άνετα και εμείς να πάμε στο επόμενο στάδιο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επιμένει στην κανονικότητα της κοινωνικής ζωής του σχολείου προσθέτοντας πως τα παιδιά είναι πάντα καλύτερα και ισορροπημένα όταν έχουν πρόγραμμα και αυτό ακολουθείται μέσα από την κανονικότητα του σχολείου.

«Τώρα, θα έχουμε ακόμα μέχρι τις 12 Ιουνίου. Είναι σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε και μετά βέβαια να πάμε και στις Πανελλήνιες, στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε προσδιορίσει», τόνισε μεταξύ άλλων.
Σε ότι αφορά την προσέλευση εκτίμησε ότι όσο θα περνάνε οι μέρες και θα βλέπουν και οι γονείς ότι τα πράγματα στα σχολεία λειτουργούν καλά, θα αυξηθεί και η προσέλευση.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι καταλαβαίνει απόλυτα να υπάρχουν και κάποιοι γονείς που μπορεί να έχουν ειδικούς λόγους που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και ενδεχομένως και σε περιπτώσεις, επιβεβλημένο.

Με αφορμή εξάλλου τη συζήτηση για δεύτερο κύμα το οποίο μπορεί να έρθει, σχολίασε ότι «μπορεί να έρθει, μπορεί να μην έρθει. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε όμως πως «ό,τι και να γίνει, θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και υγειονομικά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι». «Αυτό σημαίνει- συνέχισε- ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αποφεύγουμε οριζόντια μέτρα. Θυμάστε ότι παλιά είχαμε ένα κρούσμα και κλείναμε τα πάντα. Αυτό είναι κάτι πια το οποίο μπορούμε να το διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα, καθώς έχουμε μάθει πολύ περισσότερα πράγματα για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση».

Ο πρωθυπουργός πέρασε από κάθε τάξη για να χαιρετήσει όλους τους μαθητές ενώ είχε μια σύντομη συζήτηση με τους μαθητές δεκαμελούς τμήματος στο οποίο παραδιδόταν το μάθημα των Γερμανικών.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα