back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Νάγια Σουρβίνου στον Αθήνα 9,84: Πως θα διαχειριστούμε αυτό το άγχος στις Πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Η ψυχολόγος στη Συμβουλευτική Γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Νάγια Σουρβίνου μίλησα στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων δίνοντας συμβουλές σε μαθητές, αλλά και γονείς.

Η κυρία Σουρβίνου  ανέφερε ότι «το ζήτημα δεν είναι να μην αγχωθούμε μπροστά από μια αγχογόνο κατάσταση όπως είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το άγχος, να το επεξεργαστούμε και να είναι σε ένα επίπεδο, που δεν στέκεται τελικά εμπόδιο, αλλά μπορεί να μας συντονίσει όλη μας την προσπάθεια. Για τους έφηβους, προτείνουμε να φτιάξουν ένα καλό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες, να μην ξεχνούν τη σημασία του διαλλείματος και του ελεύθερου χρόνου, να επικοινωνούν τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους, να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο δράσης, διαφορετικά σενάρια. Πολύ σημαντικό το να φανταστεί ο έφηβος τη στιγμή της εξέτασης, είναι κάτι που βοηθάει να αποφορτιστεί εκείνη τη στιγμή γιατί δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητάς με την κατάσταση αυτή που θα έχει να αντιμετώπιση».

Επίσης η κ. Σουρβίνου τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικά η διατροφή, η άσκηση στο επίπεδο του εφικτού και επίσης ο καλός ύπνος. Για τους γονείς, πολύ σημαντικό είναι η διάκριση των επιθυμιών τους από εκείνων των παιδιών τους. Χρειάζεται ξεκάθαρη διάκριση. Η πρώτη αγωνία των εφήβων που μας καλούν είναι το πως θα αισθανθούν οι γονείς τους αν αποτύχουν και αυτό δημιουργεί πάρα πολύ άγχος στα παιδιά. Εμείς προτείνουμε στους γονείς, να μην υποτιμούν , να μην επικρίνουν για το τι δεν έχει γίνει, αλλά στη φάση των εξετάσεων να επιβραβεύουν την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επίσης πρέπει και οι ίδιοι να φιλτράρουν το άγχος τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα