back to top
32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Κωπηλασία: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Διαβάστε επίσης

Με τρία μετάλλια επιστρέφουν οι Έλληνες κωπηλάτες από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Τρία μετάλλια, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, και συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Βελιγράδι όπου πήρε μέρος με πέντε συνολικά πληρώματα.

Το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας στην 2η θέση κατέλαβε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των νεανίδων. Οι Ισμήνη Νόνη-Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπίδου-Ιωάννα Ασβεστά βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα του τελικού για 1500μ. ωστόσο ήρθε η γαλλική βάρκα να πάρει το χρυσό σε 7.08.94 με την ελληνική να τερματίζει σε 7.12.39.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους τα δυο διπλά σκιφ της ομάδας μας . Αυτό των εφήβων με τους Δημήτρη Στασινό-Γιώργο Μακρυγιάννη και αυτό των νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου-Στυλιανή Νάτσιουλα.

Στον τελικό της δικώπου άνευ των εφήβων οι Σταύρος Συμεωνίδης-Λεωνίδας Τζουμεζης πάλεψαν για να πλησιάσουν στο βάθρο για να τερματίσουν τελικά στην 5η θέση με 7.19.88 ενώ το χρυσό πήρε η ρουμάνικη βάρκα με 6.59.01.

Τέλος η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Γεωργίου-Εξάρχου-Φαΐτα-Καρέτσο πήρε τη 1η θέση στον μικρό τελικό τερματίζοντας σε 6.27.29 χρόνος που αν τον έκαναν στο μεγάλο τελικό θα έπαιρναν την 4η θέση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα