back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

«ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: Υπάρχει λύση και για σένα»

Διαβάστε επίσης

Το 16ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Αλκοολικών πραγματοποιείται, από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2020, στα Γρεβενά, με θέμα: «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: υπάρχει λύση και για σένα».

«Στόχος των συνεδρίων  είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι υπάρχει λύση για τον κάθε συνάνθρωπο μας που πιστεύει ότι ίσως έχει ζήτημα με το αλκοόλ, δίνοντας του να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του», διαμηνύουν οι διοργανωτές. «Είναι αλήθεια ότι ίσως υπάρχουν πολλοί  που διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια λόγω του στίγματος που υπάρχει για τον αλκοολισμό. Θεωρούμε ότι ο αλκοολισμός είναι μια ασθένεια και όχι στίγμα».

Ποιοι είναι οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι (Alcoholics Anonymous) είναι αυτοδιαχειριζόμενες ομάδες αυτοβοήθειας. Οι ίδιοι συστήνονται ως:

«μία αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται την πείρα, τη δύναμη και την ελπίδα για για να μπορέσουν να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.
Μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει.
Η συμμετοχή στους Α.Α. δεν χρειάζεται καμίας μορφής υποχρεωτική συνδρομή.
Αυτοσυντηρούμαστε με τις δικές μας συνεισφορές.
Η αδελφότητα Α.Α. δεν συνδέεται με καμία αίρεση, δόγμα,πολιτική οργάνωση, οργανισμό ή ίδρυμα, έτσι δεν παίρνει μέρος σε οποιαδήποτε διαφωνία όπως και δεν αποφασίζει ή δεν αντιτίθεται σε οποιοδήποτε σκοπό.
Ο κύριος στόχος μας είναι να κρατηθούμε νηφάλιοι και να βοηθήσουμε άλλους αλκοολικούς να αποκτήσουν νηφαλιότητα».

Το θεραπευτικό μοντέλο και οι ομάδες

Οι ΑΑ δέχονται στις ομάδες τους, οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς την φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει. Όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αλληλοβοήθεια, δίχως να κατευθύνονται από κάποιον επαγγελματία.

Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες του χρόνου και η ανάρρωσή τους συνεχίζεται να βασίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας της δύναμης και της ελπίδας όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της. Το θεραπευτικό μοντέλο είναι το Πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων απεξάρτησης, που συνιστούν το απόσταγμα της εμπειρίας χρόνων, των πρώτων αλκοολικών που ανάρρωναν βλέποντας καλά και θαυμαστά αποτελέσματα στις ζωές τους.

Οι Α.Α. αριθμούν, σήμερα, εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 25 Ελληνόφωνες ομάδες και 22 Αγγλόφωνες, 1 Ρωσόφωνη, 1 Πολωνική και 2 διαδικτυακές (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) με αρκετούς μοναχικούς αλκοολικούς (loners) σε ανάρρωση, διάσπαρτους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατατάσσει τον Αλκοολισμό στις χρόνιες ασθένειες και υπολογίζει ότι το αλκοόλ προκαλεί 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 112 στην Αθήνα και το επίσημο site είναι : http://www.aa-greece.gr/

Τηλέφωνο 24ωρης βοήθειας: 6986183484

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα