back to top
29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από την Ευρωβουλή ζητούν ΚΚΕ-Ανδρουλάκης-Παπαδημούλης

Διαβάστε επίσης

Mετά την καταδίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, απέστειλαν επιστολές στην Ευρωβουλή, ζητώντας τον αποκλεισμό του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Η Ευρωομάδα του ΚΚΕ αναφέρει ότι «το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σήμερα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που εκλέχτηκε στις ευρωεκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του ναζιστή -και πλέον καταδικασμένου- Λαγού, καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο. Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή» καταλήγει  η ΕΟ του ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ο κ. Ανδρουλάκης  ζητά να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του καταδικασθέντα Ευρωβουλευτή, στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

«Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού πως «Κοινοβουλίου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγοντας πως «σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο».

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου εάν ευρωβουλευτής κριθεί ένοχος για ποινικό αδίκημα που συνεπάγεται έκπτωση από το αξίωμα, εναπόκειται στις αρχές του κράτους μέλους να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά, ακολουθώντας την εγχώρια νομοθεσία.

Newsroom Athina 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα