back to top
26.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

26.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Γ.Δραγασάκης: Οι τράπεζες πέρασαν και τα δυσμενή σενάρια των stress tests – Κάποιοι κερδοσκοπούν

Διαβάστε επίσης

Την θέση ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη διεθνή και εσωτερική συγκυρία προκειμένου και να κερδοσκοπήσουν διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομίας, Γιάννης  Δραγασάκης αναφερόμενος στο χθεσινή μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών του Χρηματιστηρίου.

«Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, οι τράπεζες πέρασαν ακόμη και τα δυσμενή σενάρια των stress tests το Μάιο 2018, οι καταθέσεις επιστρέφουν, η εξάρτηση από τον ELA μειώνεται και οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια επιτυγχάνονται.Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι καλά.Κάποιοι όμως εκμεταλλεύονται κάποια χαρακτηριστικά τις διεθνούς και εσωτερικής συγκυρίας (και) για να κερδοσκοπήσουν.Η κυβέρνηση είναι πάντα σε ανοιχτό διάλογο με τους αρμόδιους θεσμούς και τις Διοικήσεις για να υπάρξουν λύσεις όπου χρειάζονται» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο κ.Γ. Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι στο θέμα των τραπεζών δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια.

«Τα κόμματα να μην δείχνουν ανευθυνότητα με τη στάση τους. Χρειάζεται απ’ όλους σύνεση.Και όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί να επιτελούν το ρόλο τους. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που είναι άλυτο» είπε ο κ.Δραγασάκης, αναφέροντας πως ορθά οι τράπεζες δίνουν έμφαση στα κόκκινα δάνεια.

«Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος. Χρειάζεται παράλληλα να αξιοποιήσουν τη ρευστότητά τους για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, τα σοβαρά και αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια.

Αυτό είναι το άλλο σκέλος» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε στο υπουργείο Οικονομίας συνάντηση με στελέχη τραπεζών για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη»

«Και χθες με την Επίτροπο Κρέτσου συζητήσαμε για τις υποδομές και την ανάγκη σχεδιασμού σε βάθος 10ετίας» τόνισε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, επανέλαβε πως δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις. «Η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη θέση της και πιστεύω ότι δεν θα περικοπούν» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα