back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ακόμα τρεις ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 584. Ειδικότερα τη μάχη για τη ζωή έχασε ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ένας 56χρονος από τον Ευαγγελισμό και μία 50χρονη που νοσηλευόταν στο Παμμακάριστος.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά, καθώς μέσα σε μόλις 7 ημέρες καταγράφηκαν 5.400 κρούσματα, με 14 περιφερειακές ενότητες να βρίσκονται πλέον στο «πορτοκαλί». Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 715 νέες λοιμώξεις με 260 κρούσματα στην Αττική. ,η Θεσσαλονίκη 84, τα Ιωάννινα 52 κρούσματα και οι Σέρρες που βρίσκονται ένα βήμα πριν το επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, 31 κρούσματα. 95 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, προειδοποιούν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Εκφράζουν ωστόσο αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά lockdown.

Το ενδεχόμενο επέκτασης του χρόνου ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξετάζει η Γαλλία. Δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός στους πολίτες τα σαββατοκύριακα.

Σοβαρό ατύχημα, με δύο τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όταν συγκρούστηκαν το ναρκαλιευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού Καλλιστώ με το φορτηγό πλοίο Μάερσκ Λόρτζεναστον με σημαία Πορτογαλίας που μετέφερε κοντέινερ. Από τη σύγκρουση το πολεμικό πλοίο πήρε κλήση, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Εκτός των δυο τραυματιών και τα υπόλοιπα 25 μέλη του πληρώματος του διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου.

Ξεκινάει σε μισή ώρα η νέα τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η ενέργεια, καθώς και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ακυρώνει η Τουρκία τη Navtex που είχε εκδώσει για τις 28 και 29 Οκτωβρίου, δήλωσαν τουρκικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εν τω μεταξύ, εντός της παράνομης τουρκικής Navtex που λήγει στις 4 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να κινείται από χθες το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, σε αντίθεση με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν περί απομάκρυνσής του.

Τα κατεχόμενα της Κύρπου ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου ο Ταγίπ Ερντογάν. κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγ για μια «ρεαλιστική πρόταση που θα αφορά την λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι η τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, και Ηνωμένων Εθνών αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία» για συμφωνία.

Στις 149.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” του υπουργείου Οικονομικών από πληγέντες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, το οποίο προβλέπει κρατική επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων για 9 μήνες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από δικαιούχους λήγει το προσεχές Σάββατο τα μεσάνυχτα. Η καταβολή της επιδότησης αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη του 2021 για την Αθήνα, όπως είχε μεταδώσει πρώτος ο Αθήνα 9,84. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής οι εισηγήσεις προς ψήφιση προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των τελών που επιβάλλει ο δήμος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ την Πόρτο στο «Ντραγκάο» για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέα κακοκαιρία αύριο και μεθαύριο στη χώρα -κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα