back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η ενέργεια, καθώς και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και ο στενός συντονισμός Κύπρου – Ελλάδας σε όλα τα ζητήματα.

Άλλοι τρεις θάνατοι από Covid-19 τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 584. Ειδικότερα τη μάχη για τη ζωή έχασε ένας  83χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ένας 56χρονος από τον Ευαγγελισμό  και μία 50χρονη που νοσηλευόταν στο Παμμακάριστος.

Θετικός στον covid-19 είναι ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ………τώρα απομονώνομαι  όπως απαιτείται. Μείνετε ασφαλείς.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά, καθώς μέσα σε μόλις 7 ημέρες καταγράφηκαν 5.400 κρούσματα, με 14 περιφερειακές ενότητες να βρίσκονται πλέον στο «πορτοκαλί». Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 715 νέες λοιμώξεις  με  260 κρούσματα  στην Αττική.

Σοβαρό ατύχημα, με δύο τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όταν συγκρούστηκαν το ναρκαλιευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού Καλλιστώ με το  φορτηγό πλοίο Μάερσκ Λόρτζεναστον με σημαία Πορτογαλίας που μετέφερε κοντέινερ. Από τη σύγκρουση το πολεμικό πλοίο πήρε κλίση χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες  συνελήφθη  ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου.

Ακυρώνει η Τουρκία τη Navtex που είχε εκδώσει για τις 28 και 29 Οκτωβρίου, δήλωσαν τουρκικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εν τω μεταξύ, εντός της παράνομης τουρκικής Navtex που λήγει στις 4 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να κινείται από χθες το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, σε αντίθεση με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν περί απομάκρυνσής του.

Τα κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου ο Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη,  ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για μια «ρεαλιστική πρόταση που θα αφορά την λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Η τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, και Ηνωμένων Εθνών αποτελεί μια  τελευταία ευκαιρία» για συμφωνία τόνισε ο Τατάρ.

Στις 149.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα  “ΓΕΦΥΡΑ” του υπουργείου Οικονομικών από πληγέντες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, το οποίο προβλέπει κρατική επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων  για 9 μήνες.  Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από δικαιούχους  λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η καταβολή της επιδότησης αναμένεται να ξεκινήσει  τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τις επόμενες ημέρες ομοσπονδίες εργαζομένων στους τομείς τουρισμού, επισιτισμού και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, μετά την κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν να καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ως απάντηση σ’ αυτό που αποκαλεί «αντιισλαμική» ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέα κακοκαιρία αύριο και μεθαύριο στη χώρα -κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αίθριος  σήμερα ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα