back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Βίντεο ευαισθητοποίησης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων σχετικά με τις πρακτικές εκτίμησης της ανηλικότητας

Διαβάστε επίσης

Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων σχετικά με την αξιολόγηση της ηλικίας των παιδιών και εφήβων μεταναστών και προσφύγων δημοσιεύουν σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Το βίντεο έχει ως στόχο να ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με αυτές τις διαδικασίες, ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να διεξάγονται με τρόπο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους και με τη συνειδητή συγκατάθεσή τους.

Το βίντεο κυκλοφορεί σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε αραβικά, παστού, νταρί, τιγκρινιακά, σομαλικά και πουντζάμπι.

Η εκτίμηση της ηλικίας των παιδιών είναι μια διαδικασία που διενεργείται από τις αρχές για την εκτίμηση της ηλικίας ενός ατόμου και τον προσδιορισμό του εάν είναι ενήλικας ή παιδί, για να λάβουν απόφαση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Όπως αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης, «οι βασικές προκλήσεις αυτής της διαδικασίας είναι η έλλειψη κοινής προσέγγισης στις διαδικασίες αξιολόγησης της ηλικίας στην Ευρώπη και η χαμηλή ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα