back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Πάτμος: Πως από COVID FREE γέμισε με κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα το νησί της Πάτμου. Συνολικά εντοπίστηκαν 23 περιπτώσεις από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που οργανώθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, με τα περισσότερα να είναι σε άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί μαθητές ενώ τα τεστ συνεχίζονται.

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται σήμερα δύο ασθενείς με covid, από την Πάτμο.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84,ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάτμου Ιάκωβος Κουτλάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο νησί, κατηγορώντας την κυβέρνηση γιατί όλο αυτό το διάστημα μπορούσε όποιος ήθελε να επισκεφτεί το νησί, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να κάνει πριν το τεστ για τον κορονοϊό και μέχρι χθες δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν στις 28 Οκτωβρίου, όταν μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη ήρθε να δει τον φίλο της εκπαιδευτικό, τον κόλλησε και στη συνέχεια αυτός μετάδωσε τον ιό στην εκπαιδευτική κοινότητα, γι’ αυτό 21 από τα κρούσματα είναι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και μαθητές και δύο γονείς. Κανείς από τους ντόπιους δεν νοσεί αυτή την στιγμή, σημείωσε και πρόσθεσε «στο νησί έχουμε πολλούς συνταξιούχους από το εξωτερικό, αλλά και Έλληνες που ήρθαν να ξεχειμωνιάσουνε και αυτό σημαίνει ότι το νησί είναι ασφαλές».

Τέλος ο κ. Κουτλάκης τόνισε ότι για το καλό του τουρισμού το πρώτο μέλημα είναι να ελέγξουμε την πανδημία μέχρι τον Μάρτιο, γιατί τότε γίνονται οι κρατήσεις, δεύτερον να περιοριστούν οι μετακινήσεις των μεταναστών μέσα στο νησί και τρίτο να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα