back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Ενημέρωση για τον εμβολιασμό στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας επισκέφτηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η ενημέρωση ωφελουμένων και εργαζομένων για την πορεία, αλλά και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε κλειστές δομές όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες και συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Το θεραπευτήριο λειτουργεί ως παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και φιλοξενεί 146 ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.

Από σήμερα, ακολουθώντας τον αρχικό σχεδιασμό, ξεκίνησε ο εμβολιασμός και στους διαμένοντες και εργαζόμενους στις δημόσιες δομές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου «είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε όλους τους συμπολίτες μας που νόσησαν, τους συμπολίτες μας που έχασαν αγαπημένους τους. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι ηλικιωμένοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως και οι χρονίως πάσχοντες έχουν στερηθεί ακόμα και την παρουσία των προσφιλών τους ατόμων, των αγαπημένων τους. Ο μόνος τρόπος για να τους δουν, να τους αγκαλιάσουν ξανά, είναι να εμβολιαστούμε όλοι, να θωρακιστούμε απέναντι στον κορωνοϊό. Τα εμβόλια που χάρη στην επιστήμη διαθέτουμε είναι αποτελεσματικά και πολύ ασφαλή, ενώ υπάρχει ένα σωστά οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επισήμανε , μεταξύ άλλων ότι: «Δεν τεκμηριώνεται λογικά η άρνηση του εμβολιασμού» και πρόσθεσε: «Πάντα η ενημέρωση από κοντά είναι αποτελεσματική γιατί δίνει τη δυνατότητα για τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όποιες φήμες ή εσφαλμένες αντιλήψεις υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα