back to top
30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ανοιχτά με ραντεβού τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

Μικρή οικονομική «ανάσα» για τα ανθοπωλεία αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να είναι ανοικτά το Σαββατοκύριακο, του Αγίου Βαλεντίνου, δεδομένων των συνθηκών της καραντίνας και του γενικού κλεισίματος που έχει επιβληθεί στα καταστήματα.

Τα ανθοπωλεία θα είναι ανοικτά παραμονή και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή αύριο Σάββατο και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, με ωράριο 09:00 το πρωί με 05:00 το απόγευμα, εξυπηρετώντας μόνο με ραντεβού. Η μετακίνηση γίνεται αποστέλλοντας μήνυμα sms με τον κωδικό «2» στον πενταψήφιο αριθμό «13033».

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ανθοπώλες από την κίνηση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις παραγγελίες που γίνονται μέχρι και σήμερα ηλεκτρονικά, ή με τον παραδοσιακό τρόπο της τηλεφωνικής κλήσης. «Σε όλες σχεδόν τις παραγγελίες κυριαρχεί το κόκκινο τριαντάφυλλο και το 90% αυτών προέρχεται από άνδρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πένυ Στυλιανίδη που διατηρεί χρόνια ανθοπωλείο στην αγορά της Καλλιθέας.

Οι τιμές είναι ελκυστικές και κινούνται στα περυσινά επίπεδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται μειωμένες σε ποσοστό 10%-20%, ειδικά για προσφορές που αφορούν μπουκέτα από λουλούδια και χειροποίητα καλαθάκια που περιέχουν μέσα σοκολάτες, υφασμάτινες καρδούλες και αρκουδάκια, κρασιά και ηδύποτα. Τα τριαντάφυλλα κοστίζουν 2 ευρώ το τεμάχιο ενώ οι σύνθετες ανθοδέσμες, με διάφορα είδη λουλουδιών, φτάνουν τα 15 ευρώ. Τα καλαθάκια περιέχουν μέσα διάφορα είδη λουλουδιών και ανάλογα με το μέγεθος και τα παρελκόμενα είδη κυμαίνονται από 15-40 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, οι ανθοπώλες δηλώνουν ικανοποιημένοι σύμφωνα πάντα με τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν εδώ και καιρό λόγω κορονοϊού, προσθέτοντας ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ( δηλαδή πριν την περίοδο της πρώτης καραντίνας του Μαρτίου) καταγράφεται μια πτώση της τάξης του 50%.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα