back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Καταγγελία: Απλήρωτοι και δαρμένοι (…και με πρόστιμο)

Διαβάστε επίσης

Ξυλοδαρμό εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, οι οποίοι είχαν μείνει άνεργοι και άστεγοι, από εργοδότη στην Τρίπολη, κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Πρόκειται για ζευγάρι εργαζομένων, το οποίο με ανάρτηση του στα social media, γνωστοποιούσε πως είχε μείνει χωρίς στέγη και έψαχνε για δουλειά.

Στην έκκληση αυτή, ανταποκρίθηκε εργοδότης του κλάδου από την Τρίπολη ο οποίος προσφέρθηκε να τους παράσχει εργασία και στέγη.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, την περασμένη Παρασκευή ο ιδιοκτήτης ξυλοκόπησε τον άνδρα, επειδή έπειτα από 15 μέρες ζήτησε να πληρωθεί.

Οι καταγγέλλοντες, υποστηρίζουν πως συνάντησαν μια εργασιακή ζούγκλα με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και φυσικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων για αυτό το διάστημα που εργάστηκαν παρέμειναν ανασφάλιστοι.

Μάλιστα, ο εργοδότης δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης, ώστε να φύγουν από την Τρίπολη με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί και πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, όταν ελέγχθηκαν από αστυνομικούς κατά την μετακίνηση τους!

Η ΠΟΕΕΤ, με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει τον κανβαλισμό των εργαζομένων του κλάδου με πρόσχημα την πανδημία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα