back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει μετά το Πάσχα εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Διαβάστε επίσης

«Το θέμα ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της αγοράς σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα, ο υπουργός δήλωσε ικανοποίηση σημειώνοντας ωστόσο πως η Κοζάνη προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και επιτροπή καθώς είναι η μόνη περιοχή που αν και έχει το μακροβιότερο lockdown της Ευρώπης τα κρούσματα δεν υποχωρούν. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να τηρούν τα μέτρα.

Ο κος Γεωργιάδης επανέφερε το θέμα των ινστιτούτων αισθητικής σημειώνοντας πως «όσο παραμένουν κλειστά τόσο δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά καθώς οι υπηρεσίες παρέχονται είτε από ιατρικά κεντρα είτε από κομμωτήρια, δημιουργώντας προβλήματα στους επαγγελματίες».

Σε ότι αφορά τα γυμναστήρια επεσήμανε πως θα είναι τα τελευταία που θα επαναλειτουργήσουν στις αρχές Ιουνίου και προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Αναφερόμενος στην εστίαση σημείωσε πως το άνοιγμα θα γίνει μετά το Πάσχα εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα, ο υπουργός εκτίμησε πως «επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την χρυσή τομή ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα».

Υποδείγματικα λειτούργησε η αγορά της Αθήνας την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση «να μην βγάλουμε από την πρίζα το εμπόριο καθώς χρειάζεται άμεση στήριξη για να διαχειριστεί τις απώλειες που έχουν δημιουργήσει τα απανωτά lockdown».

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα