back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Φατίχ Ντονμέζ προαναγγέλει νέες έρευνες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

Εντός της Κυπριακής ΑΟΖ θα συνεχίσει τις έρευνες η Τουρκία το επόμενο χρονικό διάστημα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ , προσθέτοντας ότι το καλοκάιρι θα συνεχισθούν οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις στο Αιγαίο . 

Χωρίς να δίνει χρονικό ορίζοντα για τις νέες ενέργειες της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στο A Haber ο κ. Ντονμέζ σημειώνει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο και απορρίπτοντας τις θέσεις της Ελλάδος για την ΑΟΖ ο Φατίχ  Ντονμέζ είπε :  «οι θέσεις της Ελλάδας έχουν ως κέντρο το νησί του Καστελόριζου, το οποίο απέχει πολύ από την ηπειρωτική Ελλάδα. Παράξενο παράδειγμα. Ισχυρίζονται αυτά τα πράγματα για ένα νησί  που απέχει 600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα. Συνεπώς θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας εντός αυτού του πεδίου, οπότε δεν υπάρχει κανένα βήμα υποχώρησης».

Ο ιδιος πρόσθεσε:«Εδώ και τρία χρόνια έχουμε κάνει περίπου 8 γεωτρήσεις στη Μεσόγειο . Τρεις από αυτές βρίσκονται γύρω από την “ΤΔΒΚ”, οι άλλες πέντε βρίσκονται μέσα στις περιοχές εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Οι σεισμικές μελέτες συνεχίζονται επίσης. Αυτό που είπαμε από την αρχή είναι ότι σε αυτές τις περιοχές έχουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα σύμφωνα με το διεθνές ναυτικό δίκαιο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε βήμα πίσω», δήλωσε ο κ. Ντονμέζ . 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα