back to top
31.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός αντί να ζητήσει συγγνώμη ρίχνει τις ευθύνες του στους πολίτες διαμορφώνοντας μια κατάσταση που αποτελεί κίνδυνο για την φιλελεύθερη δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Ως υπεύθυνο για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την αποτυχία του μετακυλύει τις ευθύνες του στους πολίτες. Υπάρχουν 11 εκατ. ατομικές ευθύνες και ο μόνος που δεν έχει ευθύνες είναι ο κ. Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δήλωση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μ. Ρούτε. «Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε λάθος, ζήτησε συγγνώμη σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας το απίστευτο ότι οι ελευθερίες είναι γι΄αυτούς που τις αξίζουν»

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει από τα πιο χαμηλά ποσοστά από όλες τις χώρες της ΕΕ στους εμβολιασμούς: «δεν είμαστε σε θέση να συγκριθούμε με άλλες χώρες και η αποτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης. Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποίησε την Επιτροπή και έκανε δηλώσεις εφησυχασμού επαναλαμβάνοντας το εγκληματικό λάθος του περσινού καλοκαιριού όταν δήλωνε από την Σαντορίνη ότι η Ελλάδα νίκησε την πανδημία λέγοντας τώρα στο BBC ότι θα έχουμε φυσιολογικό καλοκαίρι»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δαπάνησε παραπάνω από 40-50 εκατομμύρια τα οποία προορίζονταν για εμβολιαστική καμπάνια δίνοντας τα στα ΜΜΕ για να λένε πόσο καλός είναι ο κ. Μητσοτάκης: «πρέπει να μας πουν που πήγαν αυτά τα λεφτά» τόνισε.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η λήψη οριακών μέτρων όπως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών η ευθύνη όμως -όπως είπε- «για το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο ανήκει στην κυβέρνηση και στην αποτυχία της να καταφέρει να πείσει τους πολίτες μέσα από οργανωμένη ενημέρωση να εμβολιαστεί και τώρα μετακυλύει την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων των θεάτρων κλπ διαμορφώνοντας μια κατάσταση η οποία αποτελεί κίνδυνο για την φιλελεύθερη δημοκρατία.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα