back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

EKOME- Π.Κουάνης: Πολλαπλά ωφέλη  από τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στα πολλαπλά ωφέλη αποκομίζει η Ελλάδα από διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποιούνται στην χώρα μας ,αναφέρθηκε ο κ.Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 984”.

”Βγήκαμε από την κρίση της πανδημίας με ένα πολύ θετικό πρόσημο ως χώρα και αυτό το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο για να μπορέσουμε να κάνουμε τις επαφές που πρέπει” είπε από τις Κάννες , όπου λαμβάνει χώρα το 74 Φεστιβάλ, ο κ. Π.Κουάνης στον Γιώργο Αποστολίδη και στην εκπομπή ”Μια ημέρα στην Αθήνα” (13/7/21) , και τόνισε ότι είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα έχει εθνικό περίπτερο.

“Ο σκοπός μας είναι διπλός. Από τη μία πλευρά προωθούμε τη χώρα ως μία τοποθεσία, ένα location για να γυρίσουν οι ξένοι τις ταινίες τους και από την άλλη προωθούμε τον ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό” είπε και αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά κίνητρα τα οποία δίνονται με σκοπό να υλοποιηθούν οι κινηματογραφικές παραγωγές στην χώρα

“Εμείς ως χώρα υιοθετήσαμε αυτά τα προγράμματα το 2018,  απλοποιώντας όσο μπορούμε τα εργαλεία αυτά με εξαιρετικά αποτελέσματα κάτι. Είναι κάτι που εφαρμόζουν οι Αγγλοσαξονικές χώρες αρκετά χρόνια. Οπου γίνονται τέτοιες παραγωγές το οικονομικό όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα τα γυρίσματα επωφελούνται ποικιλοτρόπως” σημείωσε, ενώ η επένδυση στη χώρα (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΟΜΕ) είναι 187 εκατομμύρια ευρώ και η ελληνική δημόσια δαπάνη γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τους επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι ωφελούνται: ξενοδόχοι, εστιάτορες,ασφαλιστικές υπηρεσίες, μεταφορείς, ράφτες κουστουμιών κ.λ.π. Αυτό το διαστημα πραγματοποιούνται γυρίσματα σε Πόρτο, Χέλι, Ερμιόνη, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη ενώ γίνονται συζητήσεις για νέες παραγωγές το 2022.

Αναφέρθηκε επίσης- στην σημαντική επένδυση για την χώρα μας- στα στούντιο που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Θεσσαλονίκη με μελλοντικό πλάνο αυτό να συμβεί και στην Αττική. Tέλος δεν παρέλειψε να επισημάνει την περίοδο άνθησης που διανύει ο ελληνικός κινηματογράφος με αρκετές ελληνικές ταινίες στις Κάννες. Οι τρεις πηγές χρηματοδότησης του, είναι: η ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράγου και το ΕΚΟΜΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα