back to top
35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Γ. Αδαμίδης: Η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος είναι πρωτόγνωρη, έχουμε σπάσει το ρεκόρ της περιόδου 2008-2009

Διαβάστε επίσης

Για την εικόνα της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Γιώργος Αδαμίδης.

«Θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από την πυροσβεστική για να επιχειρήσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ. Να δούμε ποιες είναι οι ζημιές. Είχαμε προχωρήσει χθες σε διακοπές ρεύματος προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Σήμερα, πρέπει να δούμε τι άφησε πίσω της η φωτιά. Υπάρχουν κάποιοι στύλοι της ΔΕΗ που έχουν καεί αλλά πρέπει να δούμε την κατάσταση από κοντά», τόνισε.

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχουν τεράστια προβλήματα, ωστόσο, όπως εξήγησε, εντός της ημέρας θα υπάρχει πιο συγκεκριμένη εικόνα της κατάστασης καθώς και του χρόνου αποκατάστασης που θα χρειαστεί.

Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή στη Βαρυμπόμπη τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης έχουν ξεπεραστεί. Ωστόσο, υπάρχει ωστόσο ζήτημα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υψηλής κατανάλωση ρεύματος, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται με αποτέλεσμα να προκαλείται υπερφόρτωση και καταπόνηση όλου του δικτύου για πολλές ημέρες».

Και πρόσθεσε: «Το δίκτυο είναι παλιό αλλά μέχρις στιγμής, οι βλάβες αντιμετωπίζονται και τα συνεργεία μας βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο».

Ο κ. Αδαμίδης, ανέφερε επίσης ότι σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές καθώς το δίκτυο είναι στα όριά του.

«Η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος είναι πρωτόγνωρη, έχουμε σπάσει το ρεκόρ ακόμη και τη ζήτηση της περιόδου 2008-2009. Επειδή όμως το δίκτυο είναι , οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών γίνονται σε λιγότερο χρόνο από το παρελθόν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα