back to top
30.6 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

30.6 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το Athens Flying Week 2021 

Διαβάστε επίσης

H Athens Flying Week, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, επιστρέφει για 9η φορά, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, θα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ! 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη φετινή διοργάνωσή γιατι περιλαμβάνει πολλές και μεγάλες συμμετοχες από την Ευρώπη από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week, Παναγιώτης Ποδηματάς. «Απο την Αμερική έχουμε πτητικό σοου με  F-15, από την Ευρώπη ο μεγάλος επισκέπτης μας ειναι το Rafale Solo Display και θα απολαύσουμε τις μοναδικές πτητικές δυνατότητές του και θα μπορέσουμε να το φανταστούμε σε ελληνικά χέρια μετά από λίγους μήνες».

Rafale Solo Display

Το  ελληνικό Spitfire

«Παράλληλα είμαστε πολύ συγκινημένοι με την παρουσία του ελληνικού Spitfire το οποίο θα πετάξει μετα από 68 χρόνια στους ουρανούς», σημειώνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week. «Το  ελληνικό Spitfire, που είχε δημιουργήσει τη δική του ιστορία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, είναι σε πλόιμη κατάσταση χάρη στη συνδρομή του ιδρύματος «Ίκαρος» της οικογένειας Λιβανού και ήδη έχει περάσει στα χέρια της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι πραγματικά μαγευτικός ο τρόπος που πετάει αυτό το αεροπλάνο και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές».

Tornado

«Επίσης οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν  τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks, αλλά και του Δανέζικου F-16 Solo Display» συμπληρώνει ο κ. Ποδηματάς. «Το εντυπωσιακό Air Show της  Athens Flying Week 2021 συμπληρώνουν η  παρουσία της Aegean Airlines με το A320NEO, το οποίο συμμετέχει  στην 114th Combat Wing μαζί με την EAB που μας παρέχουν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα οι θεατές θα απολαύσουν τις διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL».

Saudi Hawks

Στην Athens Flying Week συμπεριλαμβάνονται και ιδιωτικές συμμετοχές όπως από την RC KAVALA Acro Team, τον Martin Graef της Aerobatic Eagle από την Αυστρία, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Luca Bertossio με το Glider και τον Luca Salvadori της Silver Chicken από την Ιταλία, αλλά και τη συμμετοχή της Ανεμολέσχης Αθηνών.

F-16 Denmark

Στατική έκθεση

Εντυπωσιακή θα είναι και η στατική έκθεση στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν  με το γαλλικό Rafale, το Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, το ιταλικό M-346, το C-130 από το Βέλγιο, το αυστριακό PC-7 και φυσικά το Eurofighter Typhoon and the Tornado από τη Γερμανία.

Αφιέρωμα στο 1821

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν μοναδικές διελεύσεις και σχηματισμοί που εξασφάλισε η ομάδα της Athens Flying Week για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

«Το σώου φέτος είναι ανεπανάληπτο, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να έχουμε ξανά στο μέλλον τέτοιο πρόγραμμα» αναφέρει ο κ. Ποδηματάς. «Δυστυχώς λόγω της πανδημίας φέτος μπορούμε να έχουμε μόνο 10.000 επισκέπτες όταν προ covid είχαμε επισκεψιμότητα 80.000 και 100.000 ατόμων. Το αεροδρόμιο της Τανάγρας έχει χωριστεί σε 2 ζώνες μία για τους πλήρως εμβολιασμένους και μία μικτή και φυσικά η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους της έκθεσης. Επίσης θα διενεργούνται στην είσοδο rapid test για τους ξεχασιάρηδες».

Eurofighter Typhoon

Εισιτήρια

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτέιτε  μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της, από 15 ευρώ για ενήλικες και 7,5 ευρώ για ανηλίκους. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά ενώ όπως κάθε χρόνο υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Mirage 2000

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα