back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Κίνδυνος από τους ανεμβολίαστους στα δια ζώσης προγράμματα voucher ανέργων

Διαβάστε επίσης

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας έκρουσε με επιστολές του ο Ελληνικό Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ), επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης του Προγράμματος Voucher ανέργων 30-49 ετών -που θα υλοποιηθεί άμεσα- μέσω Τηλεκατάρτισης, αντί δια ζώσης διδασκαλίας (όπως προβλεπόταν αρχικά), λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 7.000 από τους 20.000 συμμετέχοντες είναι ανεμβολίαστοι.

Γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ΚΕΚ μπορεί να θέσει σε σκληρή δοκιμασία την υγειονομική ασφάλεια συμμετεχόντων και προσωπικού (το οποίο είναι εμβολιασμένο).

Όπως επισημαίνει ο ΕΛΣΕΚΕΚ τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που περιλαμβάνονται στο σχετικό Μητρώο του Υπουργείου Εργασίας για να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί με βάση τη δυνατότητά τους να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Τηλεκατάρτισης, καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνολογική υποδομή.

Εξάλλου, αντίστοιχα προγράμματα voucher, όπως και το πρόγραμμα ανέργων στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας, έχουν πραγματοποιηθεί – στο πολύ πρόσφατο παρελθόν – με αντίστοιχη μέθοδο, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα