back to top
34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αύξηση νέων εισαγωγών σημειώθηκε στα νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο 654 ασθενείς διακομίστηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσιάζοντας ημερήσια μεταβολή +31.59%. Σήμερα ανακοινώθηκαν 24 χιλιάδες 246 νέα κρούσματα στη χώρα, μετά από 349 χιλιάδες 640 τεστ ,με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 6,93%.

77 ασθενείς κατέληξαν, 670 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Πέντε χιλιάδες 737 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους.

Παρότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τη Δέλτα, «παραμένει ένας επικίνδυνος ιός, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί» προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

«Κάθε βδομάδα θα σταθμίζουμε τα μέτρα. Κρίθηκε πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση και για το ουσιαστικό και για τον συμβολισμό του πράγματος» δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά και την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα ,έπειτα από σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

1.774 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τρίμηνης διάρκειας υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία .

24ωρη απεργία εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου.

Κάνουν λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» απόφαση του υπουργείου Υγείας στις 6 Ιανουαρίου να ανασταλούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στο νεοφιλελευθερισμό και ιδεοληπτικά δογματική δεν μπορεί να παρεκκλίνει από την πολιτική της διάλυσης κάθε δημόσιας δομής και παράδοσής της στον ιδιωτικό τομέα», τονίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την στήριξη της στην προγραμματισμένη για αύριο στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση των υγειονομικών, έξω από το Υπουργείο Υγείας, εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ.

Δύο τραπεζοκόμες του νοσοκομείου Ευαγγελισμός τραυματίστηκαν το μεσημέρι, μετά από κατάρρευση ψευδοροφής στην κουζίνα που ετοιμάζονται τα γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών.

Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, στηλιτεύοντας τη διαχρονική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης που έχει καταδικάσει το νοσοκομείο σε αλλεπάλληλα black out, να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή, να πέφτουν ταβάνια σήμερα στο προσωπικό, αύριο σε ασθενείς.

«Δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βάζοντας “φρένο” στα σχετικά σενάρια. «Δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο» πρόσθεσε

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα γίνει μείωση του ΦΠΑ. Είπα ότι εξετάζεται και αυτό το σενάριο. Άλλο το εξετάζεται, άλλο το θα γίνει», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανυπεράσπιστους τους Έλληνες πολίτες απέναντι στην ακρίβεια, αφήνει την αγορά να αυτορυθμιστεί, όταν είναι σαφές ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του κόστους ενέργειας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Στην τελική ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων μπαίνει η έρευνα που διενεργείται στον Αρειο Πάγο, με φόντο την υπόθεση της Novartis και με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Η Ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχει αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα. Τελευταίος έλαβε κλήση προκειμένου να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ανοιχτές είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κρύο. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου, ενώ ομάδες του “Street Work” προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας ,στο www.athina9.84.gr.

Εκατοντάδες πολίτες γέμισαν σήμερα την πλατεία στο κέητρο της ΣΔοφιας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου ζητώντας την πλήρη κατάργηση του πράσινου πιστοποιητικού για την COVID-19. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο Facebook από το μικρότερο κόμμα του Κοινοβουλίου, το Vazrazhdane (Αναγέννηση), μετά την ψήφιση από το νομοθετικό σώμα κανόνων που απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, θετικό τεστ αντισωμάτων ή αρνητικό τεστ COVID-19 για την είσοδο στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.

Για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Παναθηναϊκός- ΤΣΣΚΑ Μόσχας 33-60 στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου.

5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα