back to top
28.5 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

28.5 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δ. Μάντζος: Καμία αντίφαση στη στάση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας αλλά να μην ζητά εκλογές

Διαβάστε επίσης

 

«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση στη στάση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά να μην ζητά εκλογές. Είναι μία θεσμική διαδικασία που έχει στο επίκεντρο το ερώτημα αν έχει εμπιστοσύνη η Βουλή στην κυβέρνηση και ποια κοινοβουλευτική ομάδα την παρέχει. Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία έχει δείξει βαθιά πολιτική και τεχνοκρατική ανεπάρκεια τόσο στο θέμα της ακρίβειας, της πανδημίας όσο και στην αντιμετώπιση ενός γνωστού και αναμενόμενου από τους μετεωρολόγους κύματος κακοκαιρίας». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Μάντζος άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μικροκομματικό παιχνίδι ο οποίος -΄’όπως είπε- αναζητά σωσίβιο στο πολιτικό του ναυάγιο και απέναντι στην ενίσχυση της απήχησης του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό σώμα: «ο κ. Τσίπρας δίνει την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει όπως επιθυμεί το κυβερνητικό έργο και να συσπειρώσει το κόμμα του ενώ με την καταψήφιση -λόγω πλειοψηφίας- της πρότασης δυσπιστίας να κλείσει το κεφάλαιο των εκλογών. Είναι αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Τέλος ο κ Μάντζος απάντησε και στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τον Ν. Ανδρουλάκη και στα περί απουσίας θέσεων λέγοντας πως: «είναι βιαστικός και εσφαλμένος ο σχολιασμός του κ. Οικονόμου ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στον κ. Ανδρουλάκη πριν εκείνος μιλήσει. Δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση, ξέρουμε πως η πίεση απέναντι μας θα πυκνώνει όσο εκείνοι θα νιώθουν την δική μας πίεση από την ενίσχυση της δύναμης μας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα