back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στηλιτεύει τη συμπεριφορά Πούτιν

Διαβάστε επίσης

« Η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι‘ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος οικονομικά», επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας,συμμετέχοντας μέσω βιντεοκλήσης στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ε.Ε., που πραγματοποιείται στη Λουμπλιάνα.

Ο κ. Τασούλας,αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο,παρατήρησε ότι«με καθυστέρηση 32 ετών αμφισβητεί την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και την εθνική υπόσταση και τον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανίας,εν ονόματι του ζωτικού χώρου της δήθεν απειλούμενης χώρας του».Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής,«η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να εξελιχθεί σε τεράστιο λάθος του Πούτιν».

Στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας,αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας,λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την σταθερή της υποστήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας,καθώς και στο δικαίωμά της για αυτοάμυνα», υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει αποστείλει αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια,ενώ έχει υποδεχθεί μέχρι τώρα 15.000 πρόσφυγες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα