back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια – Τι περιλαμβάνουν

Διαβάστε επίσης

«Κλειδώνουν», σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το «τσουνάμι» ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά προϊόντα διατροφής.

Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, περιλαμβάνει επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας στα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά αλλά και στοχευμένες και προσωρινές μειώσεις στο ΦΠΑ σε είδη διατροφής όπως το ψωμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των νέων μέτρων περιλαμβάνει χρονική παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού και του αριθμού των δικαιούχων και επέκταση με ενδεχόμενη αναπροσαρμογή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία. Επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα της βεντάλιας των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στη περιοχή των 40.000 ευρώ από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα και πιθανόν με αύξηση του ποσού της επιδότησης στα 40-60 ευρώ το τρίμηνο από 30 έως 50 ευρώ.

Επίσης στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο που σήμερα ανέρχεται σε 12 λεπτά το λίτρο και με τον ΦΠΑ στα 15 λεπτά, ενώ δεν αποκλείεται και αύξηση του ποσού.

Παράλληλα σχεδιάζεται η χορήγηση νέου έκτακτου επιδόματος ύψους 200 ευρώ κατά τα πρότυπα του επιδόματος που δόθηκε το Πάσχα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται με σφοδρότητα από την ακρίβεια.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα