back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στον κ. Ακάρ ότι “δεν μπορούμε να πάμει έτσι”, πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις, καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Προηγήθηκε αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν προς την Άγκυρα, να σταματήσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους.

Νέες πιέσεις στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 2,58% και τις τράπεζες να καταγράφουν πτώση 3,7%, καθώς οι αγορές δεν έχουν πειστεί από τις χθεσινές εξαγγελίες της ΕΚΤ αναφορικά με τις επανεπενδύσεις ομολόγων και την αξιοποίηση ενός νέου εργαλείου προκειμένου να στηρίξει τις πλέον ευάλωτες στις “επιθέσεις” των αγορών οικονομίες προκειμένου να αποφύγει την εκτίναξη του κόστους δανεισμού τους. Στο μεταξύ, ρεκόρ 32 ετών και στον πληθωρισμό στην Ιταλία, που τον Μάιο σκαρφάλωσε στο 6,8%.

“Το κράτος θα εξακολουθεί να στέκεται πάντα δίπλα στους πολίτες και, αξιοποιώντας το πλεόνασμα από την απόδοση του προϋπολογισμού, να στηρίζει με τρόπο στοχευμένο και αποτελεσματικό πρωτίστως αυτούς οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, στην Καλαμάτα. Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

“Έρχονται δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες, να ληφθούν τώρα μέτρα από την κυβέρνηση”, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, για την ενίσχυση από 18 έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος, που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου έως και την 31η Μαΐου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η νέα τρίμηνης διάρκειας επιδότηση στα καύσιμα, με το ποσό να εκτιμάται ότι θα κινηθεί πάνω από τα 60 ευρώ.

Σε υψηλό τριών μηνών, στα 130 ευρώ, σκαρφάλωσαν, την ίδια ώρα, οι τιμές του φυσικού αερίου, μετά τη μείωση του όγκου του αερίου που προμηθεύει η Ρωσία τη Γερμανία μέσω του Nord Stream 1, στα 67 εκ. κυβικά μέτρα την ημέρα. Μείωση ροής και προς την ιταλική ΕΝΙ – σήμερα η Gazprom θα καλύψει μόνο το 65% των ημερήσιων αναγκών της.

Το “πράσινο φως” για την εκταμίευση για τη χώρα μας της προτελευταίας δόσης των 748 ευρώ για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους θα εγκρίνει το σημερινό Eurogroup.

Αθώα κρίθηκε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, το 2017, ενώ κατά πλειοψηφία οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι. ” Η άδικη δίωξη μου χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση fake news και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου. “Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για την εργαλειοποίηση της τραγωδίας και την τυμβωρυχία στη Μάνδρα”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες, δύο αντιπεριφερειάρχες, η τότε δήμαρχος Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Στην Ουκρανία σήμερα οι Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι. “Ο αφάνταστης ωμότητας πόλεμος της Ρωσίας πρέπει να τελειώσει”, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος. “Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να αντισταθεί και να νικήσει”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, “θα τα ανοικοδομήσουμε όλα”, είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός. Τις λεπτομέρειες έχει η Δομίνα Διαμαντοπούλου…

“Θα θέλαμε να ελπίζουμε πως οι ηγέτες αυτών των τριών χωρών δεν θα επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στα σχέδια να συνεχίσουν να την πλημμυρίζουν με όπλα. Είναι εντελώς ανώφελο και θα παρατείνει τον πόνο του λαού και θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές στη χώρα”, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. “Ελπίζουμε, αντιθέτως”, συμπλήρωσε, ότι “θα προτρέψουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης”. Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, επέβαλε, την ίδια ώρα, το Λονδίνο, κάτι που δεν είχε πράξει στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδό της η ΕΕ.

Οκτώ ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 102 οι διασωληνωμένοι – 7.158 τα νέα κρούσματα, 1062 οι επαναλοιμώξεις. Στο νοσοκομείο με Covid ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ανησυχητική.

Τον φάκελο “Αθήνα – τουριστικός προορισμός”, άνοιξε σήμερα ο Αθήνα 9.84. Αισιοδοξία για τα έσοδα που αναμένονται φέτος από το brand name Ελλάδα, εξέφρασε η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου. “Μετά από τα 2,5 δύσκολα χρόνια της πανδημίας, τώρα τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα ότι φέτος θα ξεπεράσουμε σε επισκεψιμότητα το καλοκαίρι-ορόσημο του 2019”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Να διεκδικήσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση ζήτησε από τη δημοτική Αρχή ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, τονίζοντας ότι η βραχυχρόνια μίσθωση, ειδικά στο κέντρο της πόλης, δεν διώχνει μόνο κατοικία, διώχνει και το λιανεμπόριο γιατί ανεβαίνουν τα νοίκια”. “Η Αθήνα δεν είναι έτοιμη, υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν”, σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Είσαι Εσύ”, Παύλος Γερουλάνος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο, δεν έχει τελειώσει καν η πλατεία Συντάγματος, ενώ και τα έργα πεζοδρόμησης στη Βασιλίσσης Όλγας δημιουργούν εμπόδια στα τουριστικά λεωφορεία. Την ανάγκη να φορολογηθούν τα RBnB διατύπωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας”, Νίκος Σοφιανός, χαρακτηρίζοντας “ζούγκλα” το καθεστώς που επικρατεί. Για έλλειψη ασφάλειας, περιστατικά ανομίας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργούν προβλήματα στον τουρισμό και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα το σπίτι μας!”, Βασίλης Καπερνάρος. “Η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι, θα τονώσει την εμπορική δραστηριότητα στην πόλη και κατ’ επέκταση και τον τομέα της εργασία”, τόνσε ο Γιώργος Βουλγαράκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα και πάλι Αθήνα”. “Να συνδέσουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό με την πολιτιστική παραγωγή της χώρας και την πολιτιστική της διαχρονία”, πρότεινε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, Γιώργος Καραμπελιάς.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα