back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Δυτ. Αττική και Κόρινθο για τη σύλληψη υπόπτων για ηλεκτρονικές απάτες

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Μεγάρων για την σύλληψη ατόμων που προέβαιναν σε ηλεκτρονικές απάτες.

Διεξάγονται κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της δυτικής Αττικής και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έως τώρα έχουν προσαχθεί επτά άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εμφανίζονταν ως επιχειρηματίες στο διαδίκτυο και είχαν εξαπατήσει πάνω από 200 άτομα κυρίως άλλους επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, η συμμορία, που ήταν καλά οργανωμένη, εξαπατούσε πολίτες οι οποίοι πλήρωναν διάφορα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ηλεκτρονικά είδη που δεν παραλάμβαναν ποτέ. Παράλληλα, τα μέλη της υπόσχονταν σημαντικά κέρδη μέσω ανύπαρκτων επενδυτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα γνωστών τους ατόμων, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να μη φαίνονται οι ίδιοι, ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους με «πακιστανικά τηλέφωνα».

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα