back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Athens Science Festival: Επιστήμη τεχνολογία και φαντασία στα χέρια των παιδιών

Διαβάστε επίσης

Ένα διαφορετικό ταξίδι σε ένα παραμύθι για μικρούς…. αλλά και για μεγάλους, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι.

Δεν είναι λίγοι μικροί και μεγάλοι που επισκέπτονται τους χώρους του φεστιβάλ και έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ένα ξεχωριστό και διαδραστικό τρόπο, όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία. Μια σειρά από θεματικές ενότητεςς, διαδραστικά εκθέματα, συναρπαστικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, βιωματικές δράσεις, ομιλίες από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο και πολλές άλλες. Τα ποιο εντυπωσιακά όμως που τράβηξαν την μεγάλη προσοχή μικρών και μεγάλων Ηταν η Ρομποτική, κατασκευές ρομπότ και παιχνιδιών, διαδραστικα πειράματα, εκρηκτικά και χρωματισμού ψηφιακή τεχνολογία και παιχνίδια, δορυφόροι, πλανήτες. Γεωλογία, φυσική, βαρύτητα αλλά και Τηλεσκόπια μικροσκόπια και μια σειρά από ανάλογες εκπλήξεις που τα παιδιά μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και να ενθουσιαστούν.

Η επισκεψιμότητα στο ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ η ήταν πολύ μεγάλη από την Παρασκευή που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό η προσέλευση συνεχίστηκε με αυξητική τάση και το Σάββατο, 2η μέρα λειτουργίας του ενώ και την Κυριακή πιστοί στο ραντεβού τους με την τεχνολογία άλλα και το παιχνίδι ήταν για μια ακόμη φορά μαθητές δημοτικών αλλά και μικρότερες ηλικίες που περιπλανήθηκαν είτε με τους δασκάλους τους είτε με τους γονείς τους, στον κόσμο της τεχνολογία και της επιστήμης. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν και φοιτητές που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ τεχνολογία καθώς και πλήθος πολιτών.

Όπως μας είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης στο χώρο της Τεχνόπολης κ Παναγιώτης Καφούσιας, Μονο την πρώτη ημέρα, επισκέφτηκαν τις εκθέσεις με όλα τα δια δραστικά και βιωματικά παιχνίδια , περισσότεροι από 2.000 μαθητές διαφόρων σχολείων και πολλά αλλα παιδάκια μικρών ηλικιών μαζί με τους γονείς. « Μπορει όσοι έρθουν στο χώρο του φεστιβάλ να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους, ευχάριστες ώρες και κάθε σημείο της έκθεσης που περιλαμβάνουν σειρά δρώμενων και εκπλήξεις. Που σε μεταφέρουν σε να διαφορετικό κόσμο με γνώμονα την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από σειρά προγραμμάτων που κάνει τα παιδιά να παίζουν και να μαθαίνουν.

Εξαιρετικοί πρωταγωνιστές τα παιδιά που μέσα από το παιχνίδι εκτοξεύονται σε μια φαντασμαγορική διακλάδωση ανάμεσα σε επιστήμη τεχνολογία παιχνίδι και φαντασία, για παρατήρηση, γνώση, διασκέδαση πειραματισμούς και χαλάρωση για όσες ώρες αντέχουν παιδιά μπαμπάδες και μαμάδες που επισκέπτονται το διαφορετικά αυτό ξεχωριστό φεστιβάλ.

 

Σπ. Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα