back to top
36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Η Fed αυξάνει για έκτη φορά τα επιτόκια

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια κατά 0,75 τοις εκατό μεταδίδει το CNBC.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη αύξηση κατά 0,75 τοις εκατό, έκτη στη σειρά, αλλά οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό πριν κλείσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο, εκτιμά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πιστεύουμε ότι βαδίζουν για να φτάσουν στο τελικό σημείο. Εκτιμούμε ότι τα μετά την αύξηση των επιτοκίων θα ανοίξουν την πόρτα σε μια υποχώρηση στις αυξήσεις επιτοκίων από τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Μάικλ Γκέιπεν , επικεφαλής οικονομολόγος στην Bank of America.

Ακόμη είπε ότι αναμένει από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ να υποδείξει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου ότι η Fed συζήτησε την επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων επιτοκίων, αλλά δεν δεσμεύτηκε σε αυτό. Αναμένει επίσης ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Δεκέμβριο.

Ο Αμερικανός αναλυτής αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια σε επίπεδο 4,75% έως 5% έως την άνοιξη, και αυτό θα είναι το τελικό της επιτόκιο. Η αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης σήμερα θα αυξήσει το εύρος των επιτοκίων των Fed Funds στο 3,75% έως 4%, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ήταν από μηδέν έως 0,25%.

«Η αγορά είναι πολύ προσηλωμένη στο γεγονός ότι η αύξηση θα είναι 0,50 τον Δεκέμβριο, 0,25 τον Φεβρουάριο και μετά πιθανώς 0,25 τον Μάρτιο», δήλωσε ο Τζούλιαν Εμμάνουελ, επικεφαλής στον τομέα μετοχών και παραγώγων στην Evercore ISI.

Newsroom

 

  • Ετικέτες
  • Fed
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα